Золоту прогнозують новий прорив на ринку, а срібло відійшло від важливого показника
Золоту прогнозують новий прорив на ринку, а срібло відійшло від важливого показника

Золоту прогнозують новий прорив на ринку, а срібло відійшло від важливого показника

Як змінилася ціна золота, срібла та міді за тиждень

Золото завершило черговий тиждень на ринку з ціною на рівні 2656,99 долара за унцію. Загалом з початку року дорогоцінний метал подорожчав на понад 28%. Востаннє історичний максимум золото фіксувало у вересні, досягнувши 2685,49 долара за унцію, інформує Trading Economics.

Очікують, що до кінця кварталу золото буде торгуватися на рівні 2679,92 долара за унцію. Тоді як у річному розрахунку прогнозують, що вартість золота зросте до 2775,81 долара за унцію.

Срібло завершило з ціною на рівні 31,55 долара за унцію, згідно з даними Markets Insider. Проте варто нагадати, що всього кілька тижнів тому вартість металу злетіла до пікового рівня за 12 років.

Твоя кар’єра має значення! Почни її там, де про тебе дбатимуть. Райффайзен Банк – це компанія, яка поважає та підтримує ветеранів, надає підтримку демобілізованим колегам та запрошує колишніх учасників бойових на роботу. До того ж роботодавець запровадив посаду офіцера з питань ветеранів, який опікується потребами захисників і захисниць. Дізнатися більше можна за посиланням.

В останні два дні тижня мідь дорожчала на тлі новин про економічні стимули в Китаї, який є найбільшим споживачем металу. Зокрема, у п'ятницю, метал зріс в ціні до 4,4 долара за фунт (0,45 кілограма). Водночас тонна міді на кінець тижня коштувала 9791,50 долара, повідомляє LME.

Як змінилася вартість металів за 5 днів, згідно з даними MarketWatch

  • Срібно впало в ціні на 0,21%;

  • Золото подорожчало на 0,06%;

  • Мідь подешевшала на 3%.
Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader
loader