Чи варто змушувати партнера ревнувати: як це впливають на стосунки
Чи варто змушувати партнера ревнувати: як це впливають на стосунки

Чи варто змушувати партнера ревнувати: як це впливають на стосунки

Численні дослідження в галузі психології стосунків вказують на різні аспекти взаємин. Деякі з них вивчали моменти, коли партнери вирішують розійтися, інші виявили відмінності в поведінці чоловіків і жінок у стосунках, зокрема схильність до маніпуляцій та фактори, що знижують задоволеність від інтимної близькості.

Нове дослідження ревнощів

Вчені з Університету Райхмана в Ізраїлі та Рочестерського університету в США перевіряли, як ревнощі, викликані інтересом сторонніх людей до їхнього партнера, впливають на бажання підтримувати стосунки.

Результати дослідження були опубліковані в The Journal of Sex Research. Під час трьох експериментів, у яких взяли участь 244 ізраїльтянина, вивчали реакції учасників на увагу сторонніх людей на їхніх партнерів, починаючи від уявних ситуацій до віртуальної реальності.

Ревнощі шкодять стосункам

Учені запитували, чи стануть учасники докладати більше зусиль для підтримання стосунків у реальних або уявних ситуаціях і якою була ступінь сексуального потягу. Результати показали, що більшість зосередилася на протистоянні з реальним або уявним суперником, що призводило до ослаблення зв’язку між партнерами.

Дослідники наголосили, що коли стосунки вже встановлені, увага інших до партнера сприймається скоріше як загроза, що може викликати захисні реакції аж до охолодження стосунків і відходу від активної участі в їхньому підтриманні. Вони застерегли від використання ревнощів як засобу зміцнення стосунків, зазначаючи, що такий підхід швидше ослабить взаємозв'язок, аніж підсилить його.

Теги за темою
Психологія
Джерело матеріала
loader