Фахівчиня назвала сім продуктів, які не можна зберігати в дверцях холодильника: ви будете здивовані
Фахівчиня назвала сім продуктів, які не можна зберігати в дверцях холодильника: ви будете здивовані

Фахівчиня назвала сім продуктів, які не можна зберігати в дверцях холодильника: ви будете здивовані

Багато хто зберігає в дверцятах холодильника продукти, які там залишати категорично не можна. Перевірте себе.

За словами Моллі Гордон, шеф-кухарки з Чарлстона, Південна Кароліна, перед тим, як класти будь-які продукти в дверцята холодильника, потрібно подумати, як часто ви його відкриваєте. Адже, коли холодильник відкривається, то всередину заходе тепле повітря, а тому все, що розташоване в дверцятах, потрапляє під його вплив.

Якщо ви будете про це пам'ятати, то зрозумієте, що певні продукти в дверцятах холодильника все ж зберігати не варто. Особливо Моллі наголошує на заборону зберігання в цьому місці семи.

М'ясні продукти

М'ясні продукти не слід зберігати в дверцятах холодильника саме через постійне коливання температури. Краще покласти їх подалі від дверцят, в задній частині холодильника. Там найнижча температура.

Сир

Його не слід зберігати в дверцятах з тих самих причин, що і м'ясні продукти. Насправді, більшість сучасних холодильників мають спеціальні відсіки для сиру, де цей продукт залишатиметься свіжим якомога довше.

Фрукти та овочі

В холодильниках є спеціальні ящики для фруктів та овочів внизу камери, які призначені, щоб контролювати рівень вологи. Завдяки цьому продукти довше залишаються свіжими та хрумкими.

Яйця

Насамперед, яйця доволі крихкі і один різкий рух дверцятами може створити на кухні надзвичайний безлад. Але додатково через коливання температури і вплив теплого повітря в них можуть зростати бактерії.

Молоко

В дверцятах холодильника не можна зберігати молоко. І крапка. Цей продукт ставлять лише на полиці в задній частині холодильника, де температура найнижча.

Сире м'ясо

Тепле повітря, яке постійно заходить в холодильник і найбільше концентрується саме біля дверцят, коли ми відкриваємо їх, псує сире м'ясо. 

Продукти в скляних банках

Будь-які баночки чи пляшечки не слід зберігати в дверцятах холодильника з однієї, дуже простої причини. Під час відкриття вони можуть впасти і розбитися.

Три продукти, які можна зберігати в дверцятах холодильника

Звичайно, на дверцятах холодильника так багато місця, що його просто необхідно використовувати з користю. І ось три продукти, які там можна зберігати.

Приправи

Кетчуп, гірчиця, майонез — всі ці продукти безпечно зберігати в дверцятах холодильника. Вони містять консерванти, а тому відрізняються довшим терміном зберігання.

Заправка для салату

Вона також відрізняється тривалим терміном зберігання, а тому на неї не впливає коливання температур. Після відкриття її можна зберігати в дверцятах холодильника до 3 місяців.

Пляшки з водою, газована вода, содова

Пластикові пляшки з водою або алюмінієві баночки є безпечним варіантом для дверцят. Особливо, якщо ви полюбляєте пити саме охолоджену рідину.

Джерело матеріала
loader
loader