Не відкриваються очі: що робити, якщо не можете прокинутись зранку
Не відкриваються очі: що робити, якщо не можете прокинутись зранку

Не відкриваються очі: що робити, якщо не можете прокинутись зранку

Стреси, депресія, приймання певних медикаментів, як-от антидепресантів, або хронічні болі можуть суттєво погіршити якість сну, пише healthline. Якщо проблема серйозна, найкраще проконсультуватися з лікарем, а дана стаття буде корисна тим, кому просто важко прокидається вранці.

Відкласти будильник на 90 хвилин

Люди, які сплять з перервами, частіше зіштовхуються з денною сонливістю, ніж ті, у кого сон протікає безперервно. Звичка відкладати на "ще п'ять хвилинок" може бути не найкращою. Замість цього можна спробувати пристосуватися до циклічності сну, встановивши два будильники з різницею в 90 хвилин, що відповідає повному циклу сну.

Випити склянку води після пробудження

Інший спосіб швидко прийти до тями – випити води. Зневоднення може бути причиною втоми та запаморочення.

Щоб запобігти такому стану, можна пити не тільки воду, але й трав'яний, фруктовий чай, а також каву без цукру. У воду можна додати трохи лимона або лайму. Але не варто пити багато води лише тому, що так рекомендували в інтернеті. Найкраще орієнтуватися на власні відчуття.

Приготувати приємний сніданок

Приємний сніданок може значно поліпшити початок дня. Планування сніданку з вечора допоможе розпочати ранок з приємних думок про майбутню смачну їжу.

Якщо вранці немає апетиту, можливо, варто зробити вечерю легшою. Однак якщо відчуття голоду відсутнє повністю, не слід змушувати себе їсти, краще керуватися своїми відчуттями.

Використовувати будильник-ліхтар

Будильники-ліхтарі, що імітують світанок, можуть зробити пробудження менш стресовим. Вони починають м’яко освітлювати кімнату у призначений час, поступово збільшуючи яскравість.

Такі пристрої дозволяють налаштувати яскравість та колір освітлення, а деякі навіть можуть виділяти аромати кави або природи.

Ранкова гімнастика в ліжку

Проста ранкова зарядка може помітно підвищити рівень енергії. Регулярні вправи допомагають знизити втому та стрес.

Також з ранку можна займатися йогою, яка допомагає організму боротися з почуттям стресу у житті. Починати краще з простих та безпечних вправ, а коли вдасться їх освоїти, ускладнювати програму.

Знайти мотивацію для пробудження

Людям часто легше вставати, якщо у них є чітка причина для пробудження, хай то буде подорож чи важливий проєкт. Планування дня заздалегідь може зробити його початок більш спокійним і приємним.

Джерело матеріала
loader