CERT-UA: У «Телеграмі» бот, що імітує техпідтримку «Резерв+», розсилає повідомлення зі шкідливим ПЗ
CERT-UA: У «Телеграмі» бот, що імітує техпідтримку «Резерв+», розсилає повідомлення зі шкідливим ПЗ

CERT-UA: У «Телеграмі» бот, що імітує техпідтримку «Резерв+», розсилає повідомлення зі шкідливим ПЗ

Громадян закликали не користуватися ботом у месенджері.

Урядова команда реагування CERT-UA зафіксувала розповсюдження через телеграм-бот @reserveplusbot, що імітує технічну підтримку застосунку «Резерв+», повідомлень з прикріпленим шекідливим програмним забезпеченням. Про це йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці Держзв’язку.

CERT-UA: У «Телеграмі» бот, що імітує техпідтримку «Резерв+», розсилає повідомлення зі шкідливим ПЗ - Фото 1

«Урядовою командою реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA 15.10.2024 отримано інформацію щодо розповсюдження підозрілих повідомлень за допомогою облікового запису Telegram @reserveplusbot, який у травні 2024 року зазначався як один із способів зв'язку з технічною підтримкою "Резерв+"», — зазначено у повідомленні.

Архів містить шкідливе програмне забезпечення Meduzastealer для викрадення файлів.

У звязку із цим громадян закликали утримуватися від взаємодії з обліковим записом @reserveplusbot у «Телеграмі» та завантаження з нього будь-яких файлів.

Деталі інциденту з’ясовуються. Командою CERT-UA вжито заходів для мінімізації загрози.

Звертайтеся до CERT-UA, якщо підозрюєте, що могли стати жертвами атаки: на електронну скриньку incidents@cert.gov.ua або за номером +38 (044) 281-88-25.

  • Читайте також: За два місяці хакери здійснили 30 спроб викрадення коштів з рахунків українських підприємств, — CERT-UA

Фото: ілюстративне / Держспецзв'язку

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader