Чому в жодному разі не можна залишати брудний посуд на ніч: справа тут не лише в гігієні
Чому в жодному разі не можна залишати брудний посуд на ніч: справа тут не лише в гігієні

Чому в жодному разі не можна залишати брудний посуд на ніч: справа тут не лише в гігієні

Через брак часу деякі люди після вечері залишають посуд немитим, але так не можна робити, і ось чому.

Наші предки вірили, що на ніч залишати брудні тарілки не можна, це вплине на здоров’я, стосунки та добробут родини. А ще варто пам’ятати про правила гігієни та засмічення каналізаційних труб. Отже, розповідаємо, чому брудний посуд краще мити одразу.  

Що буде, якщо залишити на ніч немитий посуд: 3 причини

По-перше, зранку тарілки чи каструлі буде складно вимити, адже залишки їжі за ніч просто засохнуть. І вже треба буде їх відмочувати, обдавати окропом чи застосовувати хімічні засоби, бо гель для миття посуду та губка не впораються з такою халепою.

По-друге, за ніч на брудному посуді з’явиться стільки мікробів, що звичайний гель не допоможе. Треба буде застосовувати дезінфікуючі засоби чи окріп, щоб позбутися бактерій.

І третя причина – це засмічення труб, залишки їжі можуть забити зливний отвір. Тому перед тим, як покласти брудний посуд до раковини, його треба очистити за допомогою серветок чи паперових рушників. Щоб тоді не довелося викликати сантехніка чи самостійно чистити труби.  

Чому не можна залишати на ніч брудний посуд: народні прикмети

  • Залучення нечисті та злих духів. Наші предки вірили, що безвідповідальність та лінь залучають у дім злих духів, які псують життя його мешканцям. Тому ніколи не залишали бруду на столі, завжди прибирали на ніч, бо нечиста сила любить хаос і безлад.
  • Сварки та напруга. За народними прикметами брудний посуд притягує в оселю негативну енергетику, що порушує гармонію. Через це в домі можуть бути постійні сварки та розриви між близькими людьми. А чистота на кухні, навпаки, залучає достаток і щастя.
  • Плітки. Якщо залишити на ніч у раковині брудні виделки, ложки та ножі, то наступного дня до вашої оселі може завітати пліткарка, яка рознесе про вас недобрі чутки.
  • Зрада. Брудні тарілки не можна залишати на ніч, бо в родині може бути сварка чи розрив через зраду. А чисті тарілки, навпаки, символізують гармонію, любов та вірність.
  • Зіпсовані дружні стосунки. Келихи, чашки та склянки відповідають за стосунки з подругами. Якщо залишити цей посуд немитим, то почнуться випробовування на міцність між друзями.   

Більшість робить це неправильно: як використовувати кондиціонер для білизни в пральній машині

Які 10 багаторічників потрібно обрізати восени: як і для чого це робити

Названо чотири ефективних способи, щоб очистити шви між плиткою в домашніх умовах

Джерело матеріала