Як приготувати найсмачніший суп-пюре: чотири рецепти першої страви
Як приготувати найсмачніший суп-пюре: чотири рецепти першої страви

Як приготувати найсмачніший суп-пюре: чотири рецепти першої страви

Суп пюре з гарбуза: 4 рецепти

Гарбузовий суп варять по-різному — з вершками або без них, із картоплею, крупою, на одному гарбузі. 

Пропонуємо 5 осінніх рецептів супу-пюре з гарбуза

Гарбузовий крем-суп з вершками на курячому бульйоні

Це, напевно, один з найсмачніших осінніх супів-пюре з гарбуза з пряними травами, часником та вершками. 

Інгредієнти:

  • Курячий бульйон  - 6 склянок
  • Сіль  - 1,5 ч.л
  • Гарбузове пюре  - 4 склянки.
  • Нарізана петрушка  - 1 ч. л
  • Очищена і нарізана цибуля  - 1 склянка.
  • Нарізаний чебрець  - 1/2 ч.л
  • Очищений і нарізаний часник -  1 зубчик
  • Жирні вершки  - 1/2 склянки.
  • Чорний перець горошком  - 5 шт

Приготування:

  • Нагріти бульйон, додати сіль, гарбузове пюре, цибулю, чебрець, петрушку, часник та перець.
  • Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити протягом 30 хвилин, не накриваючи.
  • Подрібнити суп у пюре за допомогою блендера. Довести до кипіння ще раз.
  • Після цього зменшити вогонь до мінімуму та варити ще 30 хвилин, не накриваючи.
  • Додати вершки, прогріти. Смачного.

Гарбузовий суп-пюре з кокосовим молоком

Пропонуємо спробувати цей трохи екзотичний гарбузовий суп на кокосовому молоці

Інгредієнти:

  • Гарбуз, очищений та нарізаний  - 1,2 кг
  • Вода  - 10 чашок.
  • Кокосове молоко  - 1/4 чашки.
  • Зелена цибуля, нарізана  - 2 стебла.
  • Пластівці червоного перцю  - 1/4 ч.л
  • Помідор, очищений та нарізаний  - 1 шт.
  • Часник, очищений та нарізаний - 1 зубчик.
  • Суміш приправ  - 1/4 ч.л
  • Сіль на смак

Приготування:

  • Воду довести до кипіння.
  • Помістити гарбуз у каструлю, додати сіль та зменшити нагрівання.
  • Додати решту інгредієнтів, крім приправ і кокосового молока. Накрити каструлю і варити близько 20 хвилин до м'якості гарбуза. 
  • Зняти з вогню та збити блендером.
  • Додати кокосове молоко та прянощі і варити на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
  • Зняти з вогню і подавати разом із хлібом або грінками.

Суп з гарбуза та цвітної капусти 

Рецепт чудового осіннього супу з сезонних овочів на курячому бульйоні.

Інгредієнти: 

  • Цвітна капуста - 1/2 головки.
  • М'якота гарбуза  - 400 г.
  • Морква  - 1 шт.
  • Курячий бульйон  - 1,5 л.
  • Вершки - 100 мл.
  • Каррі - 1/2 ч.л
  • Сіль на смак.

Приготування:

  • Курячий бульйон довести до кипіння.
  • Гарбуз та моркву почистить, нарізати кубиками, цвітну капусту розділити на суцвіття. Додати овочі в бульйон і варити 15-20 хвилин до м'якості.
  • Вийняти овочі із супу, подрібнити у блендері, потім викласти назад у каструлю.
  • Додати каррі, сіль та прогріти суп. 
  • Подавати, додавши у тарілку вершки та соус песто.

Гарбузовий суп-пюре з нутом

Інгредієнти:

  • М'якота гарбуза  - 200 г
  • Цибуля -  1 шт.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Консервований горох нут  - 1 склянка. Можна використовувати звичайний нут, замочивши його на ніч у воді і відваривши його до м'якості.
  • М'ясний бульйон - 250 мл
  • Мускатний горіх  - 1/4 ч. л
  • Мелена зіра  - 1/4 ч.л
  • Куркума -  1/4 ч. л
  • Сушений естрагон  - 1 ч. л
  • Оливкова олія - 2 ст.л
  • Сіль, перець на смак

Приготування:

  • Гарбуз нарізати невеликими кубиками, відварити до готовності.
  • Цибулю та часник очистити та дрібно нарізати. На оливковій олії обсмажити цибулю та часник.
  • Додати гарбуз, потушити пару хвилин, потім всипати відварений горох нут, приправити та готувати, помішуючи, 2 хвилини.
  • Влити бульйон, посолити, поперчити та готувати на невеликому вогні ще пару хвилин.
  • Збити отриману масу у блендері.

  • Смузі з гарбуза - смачний напій для схуднення
  • Найсмачніша гарбузова каша: як зварити страву з рисом, пшоном на молоці, на воді
Джерело матеріала
loader