Зеленський дві години розповідав керівництву Ради та керівникам фракцій та груп про свій план перемоги
Зеленський дві години розповідав керівництву Ради та керівникам фракцій та груп про свій план перемоги

Зеленський дві години розповідав керівництву Ради та керівникам фракцій та груп про свій план перемоги

Зеленський дві години розповідав керівництву Ради та керівникам фракцій та груп про свій план перемоги

За версією спікера та голови фракції «слуг», план перемоги у ВРУ підтримали одноголосно.

Верховна Рада одноголосно підтримує план перемоги, представлений президентом у парламенті, заявив речник ВРУ Руслан Стефанчук. Водночас він зазначив, що законопроєкти, необхідні для реалізації цього плану, стануть пріоритетом для парламенту.

За словами Стефанчука, після того, як Володимир Зеленський виступив у пленарній залі парламенту, він зібрав керівництво ВРУ, голів фракцій та груп. І у закритому режимі відбулося практично двогодинне засідання, під час якого присутні дискутували щодо плану, ситуації в Україні, а також щодо того, як необхідно спільно рухатися.

«Ми абсолютно в повному обсязі включаємось до законопроєктної діяльності, яка буде пріоритетною для реалізації плану перемоги», – додав Стефанчук.

Він додав, що у Раді домовилися створити міжфракційні групи, які працюватимуть над необхідними законопроєктами. За словами спікера, за кожним із п'яти пунктів плану буде ціла низка законодавчих ініціатив, розроблених колективно з офісом президента та урядом.

«Ми визначимося з переліком, з наповненням та пріоритетністю проходження в залі… По кожному у нас буде опрацьовано єдиний спільний план законопроєктної роботи, який має бути виконаний парламентом для реалізації плану перемоги», – додав Стефанчук.

Він зазначив, що одна з ролей ВРУ у реалізації плану перемоги – це робота з парламентарями з інших країн, насамперед із Конгресом США, Європарламентом, парламентом країн ЄС та G7.

«Ми на парламентському рівні маємо чітко пояснити всі бачення, усі меседжі, усі директиви, зашиті у плані перемоги», – заявив Стефанчук.

Своєю чергою голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що план перемоги – це стратегія взаємного посилення України та наших партнерів. При цьому він додав, що одноголосна підтримка плану парламентом підтверджує його реалістичність.

Президент 16 жовтня представив у ВРУ план перемоги України, що складається з п'яти пунктів та трьох засекречених додатків. Пункти, доступні громадськості, передбачають вступ України до НАТО, розміщення в Україні комплексного неядерного пакета стримування, посилення санкцій проти РФ та перспективи використання військового потенціалу України для зміцнення НАТО в майбутньому.

При цьому засекречені доповнення отримали лідери Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини. Зокрема, секретні додатки є до оборонного та економічного пунктів, а також до пункту стримування, і до них мають доступ ті партнери, які мають відповідний потенціал допомоги.

Зеленський запевнив, якщо зараз почати реалізовувати план перемоги України, то російсько-українську війну, можливо, вдасться завершити не пізніше 2025 року.

Джерело матеріала
loader