Як можна стилізувати сірий диван: 5 простих порад
Як можна стилізувати сірий диван: 5 простих порад

Як можна стилізувати сірий диван: 5 простих порад

Сірий диван може стати основою для еклектичного асортименту барвистого декору або поєднуватися з низкою м’яких нейтральних тонів для чистого, сучасного вигляду. Є кілька способів, як можна стилізувати диван в такому кольорі, пише Better Homes&Gardens.

Виберіть кольори, які поєднуються з сірим диваном

Створюючи колірну схему навколо сірого дивана, ваші варіанти майже безмежні. Можна звернути увагу на півтони, щоб керувати вашим вибором аксесуарів, кольорів стін і меблів. Поєднуйте теплий темно-сірий колір із такими кольорами, як гірчично-жовтий , рожевий, кораловий або золотистий. Щоб отримати більш холодний відтінок сірого, який більше схиляється до синього, зверніть увагу на такі відтінки, як бірюзовий, темно-синій, м’ятний або мисливський зелений.

Як можна стилізувати сірий диван: 5 простих порад - Фото 1
Кольори, які поєднуються з сірим диваном / Фото Jay Wilde

Задумайтесь про контраст при оформленні дивана

Коли обираєте кольори для сірого дивана, можна використовувати контраст. Сланцево-сіра оббивка, наприклад, різко виділятиметься на фоні яскраво-білих стін, створюючи контрастний вигляд, який зробить диван центром уваги. Для більш легкого ефекту виберіть сірий диван лише на кілька тонів світліший або темніший за колір стін, а потім оформіть решту кімнати в приглушених пастельних тонах.

Як можна стилізувати сірий диван: 5 простих порад - Фото 2
Варто звернути увагу на контраст при оформленні дивана / Фото Marty Baldwin

Поєднання сірого дивана із нейтральним декором

Сіра оббивка також є прекрасною основою для нейтральних колірних схем. Залежно від відтінку, сірий диван може добре поєднуватися з білим, бежевим, чорним, сепією і деревними тонами. Наприклад, можна присунути темно-сірий диван до теплих сірих стін, доповнивши його кремово-білими подушками та дерев’яними меблями з насиченими плямами.

Як можна стилізувати сірий диван: 5 простих порад - Фото 3
Поєднання сірого дивана з нейтральним декором / Фото James Nathan Schroder

Поєднайте стилі з сірим диваном

Сірий диван можна використати, щоб подолати прірву між традиційними та сучасними речами. У вітальні, що зображена на фото, є сучасні крісла середини століття, які "почуваються як вдома" разом із сучасним журнальним столиком і гладким сірим диваном завдяки об’єднаній нейтральній кольоровій гамі.

Як можна стилізувати сірий диван: 5 простих порад - Фото 4
Сірий диван можна поєднати з різними стилями / Фото Kim Cornelison

Підкресліть сірий диван яскравим декором

Класичний сірий диван можна оформити так, щоб він виглядав позачасовим і сміливим. Наприклад, м’який сірий відтінок, використаний тут, стоїть поруч із драматичною стіною бірюзового кольору. Акцентні подушки та килимок додають додаткового кольору та малюнка до схеми. Збалансування насичених кольорів із сірим диваном забезпечує дуже вишуканий вигляд.

Як можна стилізувати сірий диван: 5 простих порад - Фото 5
Сірий диван з яскравим декором / Фото Marty Baldwin

Джерело матеріала
loader