Який регіон РФ найбільше підтримує війну в Україні: опитування
Який регіон РФ найбільше підтримує війну в Україні: опитування

Який регіон РФ найбільше підтримує війну в Україні: опитування

Жителі Москви, яких найменше торкнулися наслідки кровожерливої агресії кремлівського диктатора Володимира Путіна проти України, найбільше підтримують продовження війни та бойових дій (58%). Натомість до 60% населення провінцій хочуть мирних переговорів. Про це йдеться в опитуванні від «Левада-Центру», повідомляє проєкт «Хочу жить».

Майже половина росіян вважає, що рішення Володимира Путіна розпочати так звану «СВО» принесли загибель, горе і страждання. 47% опитаних стверджують, що війна принесла більше шкоди, ніж користі, перш за все це вищезгадані загибель людей, загальне горе і страждання, а також погіршення економічної ситуації. У зворотному впевнені лише 28%, і це на 10% менше, ніж торік.

Також зменшується кількість тих, хто вважає проведення так званої «СВО» успішним для Росії. Від початку року цей показник впав із 70% до 60%. Зате стабільно високою залишається підтримка росіян проведення обміну полоненими: 87% вважають обмін бажаним, ще 7% – допустимою умовою можливої мирної угоди.

Як повідомлялося, Росія продовжує стикатися з нестачею робочої сили. Так, у третьому кварталі 2024 року країна знову досягла позначки рекордного дефіциту кадрів.

До слова, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що імовірність закінчення війни в Україні найближчим часом «дуже висока».

Джерело матеріала