"офіційне підтвердження": КНДР готує контингент для війни в Україні, – Зеленський
"офіційне підтвердження": КНДР готує контингент для війни в Україні, – Зеленський

"офіційне підтвердження": КНДР готує контингент для війни в Україні, – Зеленський

Північна Корея готує війська для війни проти України, що є офіційним підтвердження вступу вже другої країни у війну на боці РФ, зазначив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Росія використовує війська КНДРдля бойових дій проти України. Зокрема, північнокорейські офіцери вже знаходяться на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомив Володимир Зеленський під час прес-конференції у Брюсселі.

"Росія розраховує на таке підсилення, оскільки вона не встигає з мобілізацією, бо забагато втрачає на полі бою і настрої такі в суспільстві, що вони проти мобілізації. Саме тому він (глава РФ Володимир Путін – ред.) шукає зовнішню підтримку. Я знаю, що є намір підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів військ", - наголосив Зеленський.

За його словами, війська КНДР та Росії тренуються спільно.

"Ми знаємо, що зараз вже Північна Корея готує контингент, щоб воювати проти України. Це дуже нагальна річ", — сказав він.

Президент України зазначив, обговорював це питання зі Сполученими Штатами та низкою західних лідерів.

"Це вже офіційне підтвердження того, що друга країна повноцінно втягується у війну", — зауважив Зеленський.

Він підкреслив, що Північна Корея стала другою країною, яка залучається до війни, приєднавшись до Росії у конфлікті проти України. Якщо Іран раніше постачав Росії ракети та безпілотники, але не залучав своїх військових, то цей крок Північної Кореї, який включає відправлення контингенту, є серйозним ескалаційним кроком у війні.

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader