На цей раз зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як здивувати всіх за столом, подавши пиріг-голубець замість звичайної страви.
Смачна м'ясна начинка з рисом та овочами, загорнута в капустяне листя, запікається у духовці під томатно-зметанним соусом. Такий варіант є ідеальним для тих, хто не хоче готувати кожен голубець окремо.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- Капуста - 1 головка (приблизно 700 г)
- Морква - 200 г
- Цибуля - 200 г
- Рис (у сухому вигляді) - 50 г
- Фарш (будь-який за смаком) - 500 г
- Сухий часник – 1 ч.л.
- Сіль - 1 ч.л.
- Коріандр — 1 ч.л.
Для соусу:
- Сметана - 100 гр
- Томатний соус - 200 г
- Сіль - 0,5 ч.л.
- Часник - 2 зубчики
Для підготовки капусти помістіть її в харчову плівку і відправте в мікрохвильову піч на 15 хвилин на середній потужності, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте їх на сковороді з невеликою кількістю олії до прозорості.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі натріть моркву і змішайте її з фаршем, рисом, обсмаженою цибулею та часником. Додайте сухий часник, сіль та коріандр. Перемішайте.
Розберіть капусту на листя та видаліть з них тверді частини. Викладіть капустяне листя у форму, щоб воно покривало дно і звисало з країв. Викладіть м'ясну начинку на капусту і накрийте її листям, що залишилося. Загорніть краї, що звисають.
"Мастер Шеф" Литвинова поділилася, для соусу змішайте сметану, томатний соус, сіль та вичавлений часник. Покрийте голубець-пиріг цим соусом. А вже наприкінці відправте блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Останні новини України: