Спрощені голубці: як приготувати голубець-пиріг за рецептом "Мастер Шефа"
Спрощені голубці: як приготувати голубець-пиріг за рецептом "Мастер Шефа"

Спрощені голубці: як приготувати голубець-пиріг за рецептом "Мастер Шефа"

На цей раз зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як здивувати всіх за столом, подавши пиріг-голубець замість звичайної страви.

Смачна м'ясна начинка з рисом та овочами, загорнута в капустяне листя, запікається у духовці під томатно-зметанним соусом. Такий варіант є ідеальним для тих, хто не хоче готувати кожен голубець окремо.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Капуста - 1 головка (приблизно 700 г)
  • Морква - 200 г
  • Цибуля - 200 г
  • Рис (у сухому вигляді) - 50 г
  • Фарш (будь-який за смаком) - 500 г
  • Сухий часник – 1 ч.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Коріандр — 1 ч.л.

Для соусу:

  • Сметана - 100 гр
  • Томатний соус - 200 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Часник - 2 зубчики

Для підготовки капусти помістіть її в харчову плівку і відправте в мікрохвильову піч на 15 хвилин на середній потужності, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.

Дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте їх на сковороді з невеликою кількістю олії до прозорості.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі натріть моркву і змішайте її з фаршем, рисом, обсмаженою цибулею та часником. Додайте сухий часник, сіль та коріандр. Перемішайте.

Розберіть капусту на листя та видаліть з них тверді частини. Викладіть капустяне листя у форму, щоб воно покривало дно і звисало з країв. Викладіть м'ясну начинку на капусту і накрийте її листям, що залишилося. Загорніть краї, що звисають.

"Мастер Шеф" Литвинова поділилася, для соусу змішайте сметану, томатний соус, сіль та вичавлений часник. Покрийте голубець-пиріг цим соусом. А вже наприкінці відправте блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader