Зеленський підтвердив першу розмову з Фіцо у Брюсселі
Зеленський підтвердив першу розмову з Фіцо у Брюсселі

Зеленський підтвердив першу розмову з Фіцо у Брюсселі

Президент України Володимир Зеленський розповів, що на полях зустрічі Європейської ради в Брюсселі він вперше поспілкувався з премʼєр-міністром Словаччини Робертом Фіцо й підкреслив, що варто підтримувати «нормальні стосунки» між державами. Про це він розповів журналістам після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте, передає «Європейська правда».

Зеленського попросили прокоментувати заяву Фіцо про те, що запрошення України в Північноатлантичний альянс «не буде безплатним» і запитали, чи розмовляв він із делегацією Словаччини.

Зеленський підтвердив, що у четвер спілкувався з Робертом Фіцо, а деталі розмови залишаться «між ними». 

«Я сьогодні пану Фіцо вже багато всього сказав. Думаю, нам важливо підтримувати нормальні стосунки між країнами. Його країна не у війні – слава Богу, і я бажаю його народові миру, щоб вони ніколи не бачили, що Путін може принести у їхню країну. Це добре, що він цього не відчуває. Але він має підтримувати нас, інакше йому доведеться зрозуміти. Тому що Путін ніколи не зупиниться, якщо його не зупинити», – сказав Зеленський.

Також він додав, що задоволений, що між Києвом і Братиславою залишається діалог.  

Раніше стало відомо, що Україна хоче отримати запрошення на вступ до НАТО до того, як президент США Джо Байден залишить Білий дім.

Джерело матеріала
loader
loader