Зеленський прибув на саміт ЄС
Зеленський прибув на саміт ЄС

Зеленський прибув на саміт ЄС

У четвер, 17 жовтня, президент Володимир Зеленський прибув на саміт Європейського Союзу, його зустрів президент Європейської ради Шарль Мішель.

По прибуттю Зеленський та Мішель дали коментар журналістам про плани та цілі на саміт. Зокрема, йшлося про війну в Україні, санкційні обмеження та ситуацію в енергосистемі.

 

Як відомо, Україна підготувала план перемоги у війні проти Росії. Як зазначив президент Зеленський, немає й не може бути жодної альтернативи миру, жодного заморожування війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський у столиці Бельгії планує представити план перемоги на засіданні Європейської ради.

Раніше стало відомо, що Україна хоче отримати запрошення на вступ до НАТО до того, як президент США Джо Байден залишить Білий дім.

До слова, генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Альянс взяв до відома український план перемоги, однак потрібно обговорити чимало політичних та військових аспектів щодо нього.

Джерело матеріала
loader