Австрія про План перемоги: Підтримуємо усі ініціативи, які наближають справедливий мир
Австрія про План перемоги: Підтримуємо усі ініціативи, які наближають справедливий мир

Австрія про План перемоги: Підтримуємо усі ініціативи, які наближають справедливий мир

Австрія підтримує усі ініціативи, які наближають справедливий та стійкий мир в Україні відповідно до Статуту ООН та міжнародного права.

Як передає Укрінформ, таким чином в МЗС Австрії прокоментували на прохання власного кореспондента агентства презентований Президентом України Володимиром Зеленським План перемоги.

"Для Австрії всеосяжний, справедливий та стійкий мир відповідно до Статуту Організації Об'єднаних Націй та міжнародного права є найвищою метою. Принцип зрозумілий: жодних переговорів про Україну без України. Ми підтримуємо всі ініціативи, які наближають нас до цієї мети", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги 16 жовтня у Верховній Раді, а 17 жовтня – на саміті Європейського Союзу, що проходив у Брюсселі.

План складається з п’яти пунктів – геополітичного, двох військових, економічного та безпекового – і трьох таємних додатків.

Перший пункт – запрошення України в НАТО. За словами глави держави, факт запрошення України в НАТО може стати фундаментальним для миру і свідченням для російського диктатора, що його геополітичні розрахунки програшні.

Другий пункт – оборона. У ньому йдеться про незворотне зміцнення української оборони проти агресора. Зеленський зазначив, що є чіткий перелік зброї, яка здатна підтримувати необхідну силу українських воїнів. Оборонний пункт Плану має таємний додаток, і до нього мають доступ саме ті партнери, які мають відповідний військовий потенціал допомоги.

Третій пункт – стримування. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту країни від будь-якої воєнної загрози з боку Росії. Цей пункт також містить таємний додаток. Його вже отримали США, лідери Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини.

Четвертий пункт – стратегічний економічний потенціал. Україна пропонує стратегічним партнерам укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних у країні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу. Цей пункт також має таємний додаток, який передають лише визначеним партнерам.

П’ятий пункт – безпековий. Він розрахований на післявоєнний час та передбачає у разі згоди партнерів заміщення окремих військових контингентів збройних сил США, дислокованих у Європі, українськими підрозділами, які здобули реальний досвід сучасної війни, застосування західної зброї та взаємодії з військовими НАТО.

Теги за темою
Україна Австрія
Джерело матеріала
loader
loader