Галущенко попередив про наслідки ударів РФ по українській енергетиці
Галущенко попередив про наслідки ударів РФ по українській енергетиці

Галущенко попередив про наслідки ударів РФ по українській енергетиці

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив про те, що, намагаючись уразити якнайбільше енергооб’єктів, росіяни зовсім не думають про ризики, які створюють.

Про це міністр сказав під час зустрічі з виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіхом Біролем в межах робочого візиту до Парижу, повідомляє пресслужба Міненерго.

"Вони не думають про ядерну безпеку, коли атакують підстанції, критично важливі для роботи атомних станцій, або запускають дрони й ракети над ядерними об’єктами. Росіяни наражають на небезпеку не тільки Україну, але і увесь світ, адже блекаут діючої атомної електростанції – це крок до сценарію Фукусіми", - наголосив Галущенко.

Міністр зауважив, що важливе значення для уникнення такого розвитку подій можуть мати моніторингові місії МАГАТЕ на українських підстанціях, які є критично важливими для роботи АЕС.

Герман Галущенко ознайомив Фатіха Біроля з поточним станом енергосистеми, успішним проведенням наймасштабнішої за всю історію України ремонтної кампанії на енергооб’єктах та заходами з підготовки до проходження осінньо-зимового періоду.

Сторони також обговорили критичну важливість істотного збільшення лімітів комерційної торгівлі електроенергією між Україною і ЄС, зазначивши, що це додасть українській енергосистемі додаткової надійності, що особливо необхідно для проходження складного зимового періоду 2024/2025 років.

Джерело матеріала
loader