Політика США після виборів впливатиме на розвиток або закінчення війни в Україні - Зеленський
Політика США після виборів впливатиме на розвиток або закінчення війни в Україні - Зеленський

Політика США після виборів впливатиме на розвиток або закінчення війни в Україні - Зеленський

Зміни в політиці США після президентських виборів можуть вплинути на розвиток або на закінчення війни в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це у розмові з журналістами українських телеканалів заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, чи має Україна "план Б" на випадок, якщо не буде консенсусу щодо прийняття країни в НАТО.

"Все може змінитися після виборів (у США - ред). Головний донор в допомозі Україні - США. І якщо їх політика після виборів (а тут не так довго залишилося чекати до 5 листопада) зміниться, ось ці зміни і є «план Б». Сама по собі політика США буде впливати на розвиток цієї війни, або на розвиток закінчення війни. І тут ніхто сьогодні реально не скаже, як це буде", - зазначив Президент.

Зеленський зауважив, що наразі в Штатах тривають передвиборчі перегони, тому у публічному просторі можуть лунати заяви як на підтримку України, так і проти цього.

"Для них це не просто вибір людини, це - вибір курсу Америки. Це вибір їхнього розвитку, міжнародної політики, впливу, тісних (або не дуже) зв'язків з Європою, їхня підтримка (або не дуже) НАТО. У них свої виклики. Наше завдання - робити все, щоб про Україну там не забували, і ми були в пріоритеті. Саме це я і роблю", - сказав Президент.

Глава держави наголосив, що без української сторони не ухвалюватиметься жодне рішення. На уточнення журналіста, чи можуть партнери схилити Україну до певного рішення, Зеленський відповів: "Це неправильно та несправедливо. Цього не буде. А якщо нас будуть кудись схиляти - ви всі будете про це знати".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що для України краще бути в НАТО, ніж мати ядерну зброю.

Теги за темою
війна США Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader