Щоб усе було по феншую: які кімнатні рослини обрати для дому, а яких – краще уникати
Щоб усе було по феншую: які кімнатні рослини обрати для дому, а яких – краще уникати

Щоб усе було по феншую: які кімнатні рослини обрати для дому, а яких – краще уникати

Саме тому до вибору вазонів слід підходити дуже уважно, пише The Spruce. Адже не всі кімнатні рослини мають хорошу енергію.

Найкращі рослини у феншуї

Красула

Красула має округлі та м'які листки, які надають їй пишноти. Цей вазон не лише красивий, а й здатний наповнити дім безтурботною та спокійною енергією. Прихильники феншую радять обов'язково поставити вдома красулу.


Красула має безтурботну енергію / Фото Leticia Almeida

Драцена

Попри те, що деякі підвиди драцен мають досить гострі листочки, ця рослина володіє захисною енергією. Воно може оберігати своїх господарів від негативної енергії та стресів.

Заміокулькас

Інша назва цієї рослини – "грошове дерево" – говорить сама за себе. Заміокулькас приносить у дім удачу та багатство. Крім того, він ще й не потребує особливого догляду і частого поливу. Це – ідеальна рослина.


Заміокулькас приносить багатство / Фото Sigrid Abalos, Pexels

Нефролепіс

Нефролепіс або ще кажуть "бостонська папороть" – це дуже легка у догляді кімнатна рослина. Вона не тільки додасть кімнаті зеленої яскравості, а й наповнить її позитивною енергією та гармонією.


Бостонська папороть любить, коли у приміщенні є достатньо світла / Фото Kara Riley

Антуріум Кларінервіум

Ця кімнатна рослина має оригінальне листя у формі серця й вважається однією з найкращих у феншуї. Кажуть, що елегантний антуріум кларінервіум здатний наповнити дім коханням. Його рекомендують ставити на полиці з гострими кутами, щоб вирівняти енергію.


Вазон, який приносить у дім кохання / Фото euphonious

Спатифілум

Спатифілум – це темно-зелений вазон, який цвіте білими квітами. Він не вибагливий у догляді, має красивий вигляд і що найголовніше – володіє позитивною енергією. У феншуї вірять, що зелені листочки спатифілума притягують багатство, а білі квіти – удачу.

Калатея Макоя

Ця рослина відома ще під іншим іменем – квітка павича. Вона характеризується густим листям з малюнками різних відтінків. Калатея Макоя заохочує позитивну енергію, процвітання і достаток.

Яких рослин краще уникати у феншуї

У феншуї існує поняття "різкої енергії". Вона походить від гострих предметів і здатна виснажувати особисту енергію і втомлювати тіло. Через це краще уникати загострених і колючих рослин. Саме тому у феншуї не радять ставити вдома кактуси.

Негативну енергію може культивувати й занедбана рослина. Перш ніж купувати вазон, добре подумайте, чи матимете ви час за ним доглядати. Також важливо оперативно зрізати пожовкле листя у рослин.

Якщо ви дійсно хочете дотримуватися феншую у своєму домі, то відмовтеся від штучних рослин. Вони точно не володіють жодною позитивною енергією.

Джерело матеріала
loader
loader