Їм там не місце: речі, які ніколи не слід зберігати в ящику духовки на кухні
Їм там не місце: речі, які ніколи не слід зберігати в ящику духовки на кухні

Їм там не місце: речі, які ніколи не слід зберігати в ящику духовки на кухні

Зберігання невідповідних речей може не тільки пошкодити їх, але й потенційно викликати пожежу. Better Homes&Gardens розібралися, що саме не може лежати в ящику духовки.

Кулінарні олії

Комусь може здатися логічним зберігати кулінарну олію під духовкою, щоб до неї було легко дістатися під час приготування страви, але насправді це надзвичайно небезпечно. Усі кулінарні олії, наприклад, ріпакова, оливкова чи рослинна, є легкозаймистими. Тому їх варто тримати якомога далі від духовки.

Дерев'яні обробні дошки

Якщо ви зберігаєте каструлі та сковорідки в ящику духової шафи, ви можете подумати, що зберігати там дерев'яні обробні дошки, також буде гарною ідеєю. Насправді дерев’яні обробні дошки чутливі до пошкоджень від сильного нагрівання, включаючи розтріскування або навіть горіння. Тож краще зберігати їх у прохолодному та сухому місці.

Їм там не місце: речі, які ніколи не слід зберігати в ящику духовки на кухні - Фото 1
Деревʼяні дошки краще не класти під духовку / Фото Unsplash (Becca Tapert)

Поліетиленова плівка

Варто пам'ятати, що поліетиленову плівку (або будь-який інший пластик) ніколи не можна зберігати під духовкою. Такого роду плівка, що призначена для покриття харчових продуктів або контейнерів, легко деформується, стискається або плавиться під дією високих температур. Попри те, що поліетиленову плівку можна використовувати для продуктів безпосередньо в духовці при низьких температурах, не варто ризикувати зберігати її безпосередньо під духовкою, де температура може стати достатньо високою, що може пошкодити її.

Мийні засоби

Вважається, що одними з найнебезпечніших предметів при неправильному використанні або зберіганні є засоби для чищення. Спирт, будь-який вміст аерозольного балончика, засіб для миття посуду, засіб для дезінфекції рук і багато хімічних речовин, що містяться в розчинах для чищення, є легкозаймистими. Такі речі найкраще зберігати в прохолодному, сухому місці з хорошою вентиляцією, але аж ніяк не під духовкою.

Їм там не місце: речі, які ніколи не слід зберігати в ящику духовки на кухні - Фото 2
Мийні засоби заборонено класти в ящик під духовкою / Фото Unsplash (Mariana Rascão)

Рушники для рук

З міркувань безпеки зберігання рушників під духовкою краще уникати. Під час приготування їжі кухонні рушники часто контактують з жиром і олією і навіть після прання та сушіння олія все ще може ховатися там, що робить їх легкозаймистою під дією тепла.

Предмети, які краще зберігати в коморах

Буває так, що в коморі не вистачає місця для деяких предметів, але не обов'язково шукати додаткове місце в ящику духовки. Борошно, цукор, картопляні чипси, попкорн та багато інших поширених домашніх продуктів можуть спалахнути під сильною температурою. Для таких речей найкраще місце для зберігання є те, що є прохолодним та сухим.

Спиртні напої

Алкоголь, особливо той, в якому високий вміст спирту, надзвичайно легкозаймисті. Тому його у жодному разі не можна зберігати в ящику духовки.

Їм там не місце: речі, які ніколи не слід зберігати в ящику духовки на кухні - Фото 3
Спиртні напої не можна ставити в ящик під духовкою / Фото Unsolash (Bernd Dittrich)

Контейнери для зберігання

Більшість контейнерів для зберігання продуктів виготовлені з пластику, тож є небезпечним класти їх в ящик духовки через високу температуру. Під дією температури вони можуть деформуватися, розплавитися або навіть загорітися. Звісно, є й скляні контейнери, але з ними теж варто бути акуратними, оскільки вони можуть мати пластикові кришки.

Джерело матеріала
loader
loader