Сирне тісто вийде пухким, трохи хрустким і водночас ніжним, а начинка – кисло-солодка та ароматна.
Для того щоб приготувати сезонний смак до чаю, варто підготувати продукти.
Інгредієнти для тіста:
-
Сир кисломолочний – 200 г;
-
Олія - 100 грамів;
-
Цукор – 100 г;
-
Яйце – 1 штука;
-
Борошно – 300 г;
-
Розпушувач – 10 грамів;
-
Ванільний цукор – за смаком;
-
Сіль – щіпка
Начинка:
-
Яблука – 290 грамів;
-
Гарбуз – 300 грамів (очищений);
-
Цукор – 100 г;
-
Олія вершкове – 30 грамів;
-
Кориця – до смаку;
-
Цукрова пудра – 15 г.
Яблука для цього печива слід брати з кислинкою, щоб солодкий смак відтінявся.
Яблука та гарбуз слід помити та очистити від насіння та шкірки. У глибоку миску насипте сир і перемішайте блендером однорідну масу. У сир додайте яйце та перемішайте ложкою. Туди слід додати і рослинне масло. Половину борошна просіяти і всипати в сир разом з розпушувачем, ванільним цукром та сіллю. Потім просійте і сипте борошно, що залишилося.
Тісто слід замісити руками та дати йому відпочити півгодини. Поки тісто стоїть, гарбуз та яблука потрібно порізати маленькими кубиками. На сковороді розтопити вершкове масло і висипати яблука і гарбуз. Туди ж додати корицю та цукор. Тушкувати яблучно-гарбузову суміш потрібно протягом 15 хвилин на невеликому вогні. Начинку слід остудити до кімнатної температури.
Тісто розділіть на 4 частини та кожну розкотіть у коло. Коло слід розрізати на 4 сектори ножем. Всередині кожного сектора викладіть по столовій ложці начинки. Начинку слід закрити тістом із двох сторін. Такі дії потрібно зробити з усім тестом.
На застелений пергаментом лист викладіть печиво і поставте розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що груша стане ще смачнішою: рецепт мафінів, які буквально пахнуть як осінь.