6 помилок в інтер'єрі, які вб'ють затишок у домі
6 помилок в інтер'єрі, які вб'ють затишок у домі

6 помилок в інтер'єрі, які вб'ють затишок у домі

Створення затишного та стильного простору вимагає уваги до всіх деталей. Дизайнери застерегли від помилок, які можуть знищити весь затишок у домі, пише Homes and Gardens.

Що робить інтер'єр незатишним

Мінімалістичний дизайн

Мінімалізм – це база в інтер'єрі, однак з ним варто бути обережним, якщо ви не хочете перетворити свій дім у "стерильний та неживий" простір.

Мінімалізм може бути прекрасним, але коли його занадто багато, багато гострих ліній або гладкої обробки, то будинок може виглядати "холодним". Занадто велика кількість сучасних матеріалів – глянцевого металу або полірованого скла – може зробити простір незатишним,
– пояснила дизайнерка інтер'єру Лорен Гілберторп.

Відсутність кольору

Дизайнерка Луїза Коупленд вважає, що кімнати в одному нейтральному кольорі хоч і бувають красивими, та зазвичай їм бракує тепла і затишку. Не бійтеся експериментувати з кольорами і додавати цікаві акценти.

Для мене відсутність кольору та текстури може зробити дім менш затишним. Білі стіни, яскраве освітлення та нейтральна, світла постільна білизна – хоч і красиві самі по собі, та насправді не викликають тепла,
– додала дизайнерка.


Додавайте кольори у простір / Фото Pinteres

Недостатнє освітлення

Ви здивуєтеся, але невдале освітлення може зіпсувати найкращий дизайн. Дизайнери рекомендують створити кілька варіантів освітлення – яскраве для роботи та м'яке жовте для затишку. Для цього, окрім головного світла, додайте лампи і підсвітку.

Відсутність декору на вікнах

Голі вікна підійдуть лише для будинку чи квартири з дивовижним видом, в усіх інших випадках дизайнери радять обов'язково купувати штори.

Занадто холодні кольори

Поширеною помилкою при ремонті є вибір занадто холодних відтінків для кімнат, у які потрапляє мало світла. Такий інтер'єр нагадуватиме "коробку", а не місце, у яке хочеться повертатися.


Будьте уважні з відтінками фарби / Фото Pinterest

Маленькі меблі

Іноді люди обирають маленькі меблі, бо бояться створити відчуття захаращеності у кімнаті. Насправді все працює не так. Маленькі меблі у великій кімнаті можуть зробити простір меншим, непропорційним та непривітним. Обирайте великі стільці та зручний диван, якщо це дозволяє площа приміщення.

Джерело матеріала
loader