Ніколи не помилитеся: як обрати солодкий і не сухий гарбуз восени, перевірені роками поради
Ніколи не помилитеся: як обрати солодкий і не сухий гарбуз восени, перевірені роками поради

Ніколи не помилитеся: як обрати солодкий і не сухий гарбуз восени, перевірені роками поради

Українці дочекалися сезону гарбуза, який розпочинається у жовтні та триває до весни. Це дуже корисний та смачний продукт, який варто обов'язково включити до раціону.

Щоб вибрати стиглий гарбуз, потрібно знати про деякі нюанси. Наприклад, кашу варять з м'якого плоду, а от випікати краще твердий гарбуз.

Гарбузи / фото: Pixabay

Саме з цієї причини потрібно розібрати у сортах, їх лише три. Почнемо з великоплідних – це помаранчеві плоди зі світлою шкіркою, які довго зберігаються, а також ідеально підходять для гарнірів, супів та запікання.

Твердокорі - з округлою формою, жорсткою шкіркою і без зайвої солодощі, а підходять для м'ясних страв. Мускатні – вважаються найсолодшими. Вони невеликих розмірів, легко очищаються та підходять для каші та десертів.

Гарбуз, фото: pixabay.com

Коли вибиратимете гарбуз, зверніть увагу на його колір, який говорить про вміст вітаміну А та інших корисних речовин. Якщо м'якоть гарбуза яскрава, значить вона стигла. Також стиглість визначається стукотом – якщо звук глухий та чіткий, можна сміливо брати.

Подивіться на хвостик - він має бути темним і сухим. Гарбуз без плодоніжки зберігається недовго.

І ще один важливий фактор – це розмір гарбуза. Маленькі вважаються найсолодшими, а у великих м'якуш може бути сухий і навіть гірчити, тому варто купувати плід не більше 5 кг.

гарбузи, фото Pxhere

Раніше ми повідомляли, де і як правильно зберігати банани. Неправильне зберігання псує фрукт.

Також стало відомо, що оливкова олія буде свіжою і запашною: як правильно зберігати.

Джерело матеріала
loader