Українці дочекалися сезону гарбуза, який розпочинається у жовтні та триває до весни. Це дуже корисний та смачний продукт, який варто обов'язково включити до раціону.
Щоб вибрати стиглий гарбуз, потрібно знати про деякі нюанси. Наприклад, кашу варять з м'якого плоду, а от випікати краще твердий гарбуз.
Саме з цієї причини потрібно розібрати у сортах, їх лише три. Почнемо з великоплідних – це помаранчеві плоди зі світлою шкіркою, які довго зберігаються, а також ідеально підходять для гарнірів, супів та запікання.
Твердокорі - з округлою формою, жорсткою шкіркою і без зайвої солодощі, а підходять для м'ясних страв. Мускатні – вважаються найсолодшими. Вони невеликих розмірів, легко очищаються та підходять для каші та десертів.
Коли вибиратимете гарбуз, зверніть увагу на його колір, який говорить про вміст вітаміну А та інших корисних речовин. Якщо м'якоть гарбуза яскрава, значить вона стигла. Також стиглість визначається стукотом – якщо звук глухий та чіткий, можна сміливо брати.
Подивіться на хвостик - він має бути темним і сухим. Гарбуз без плодоніжки зберігається недовго.
І ще один важливий фактор – це розмір гарбуза. Маленькі вважаються найсолодшими, а у великих м'якуш може бути сухий і навіть гірчити, тому варто купувати плід не більше 5 кг.
Раніше ми повідомляли, де і як правильно зберігати банани. Неправильне зберігання псує фрукт.
Також стало відомо, що оливкова олія буде свіжою і запашною: як правильно зберігати.