Як позбутися неприємного запаху з холодильника: допоможуть копійчані засоби
Як позбутися неприємного запаху з холодильника: допоможуть копійчані засоби

Як позбутися неприємного запаху з холодильника: допоможуть копійчані засоби

Неприємний запах може заполонити увесь холодильник тоді, коли відсутнє прибирання чи деякі продукти лежать тривалий час й починають гнити, пишуть Поради 24. Існує кілька народних методів, які досить швидко дозволять позбутися смороду.

Оцет

Розведіть оцет у воді та протріть ним холодильник. Оцтовий розчин швидко прибере затхлий запах, а різкий аромат оцту швидко вивітриться, тому переживати не варто. Якщо запах буде дуже різким, тоді можна на певний час залишити дверцята холодильника відкритими.

Сода

Звичайна харчова сода є на кухні в кожного з нас. Вона має чудові абсорбуючі властивості та добре підходить для нейтралізації запахів у холодильнику. Щоб позбутися сильного запаху, 2 столові ложки соди треба розвести в 1 літрі води й вимити розчином камеру, полиці та контейнери. Далі все треба протерти чистою ганчіркою.

Окрім того, на полицю холодильника можна поставити блюдце з содою або відриту пачку, яка нейтралізує всі запахи.

Лимон

Щоб знищити погані запахи вам знадобиться половинка лимона. Сік треба вичавити на губку чи ганчірку й протерти ним всі полиці, щоб нейтралізувати неприємний запах. А от другу половинку можна поставити в холодильнику у дверцях, щоб цитрусовий дарував приємний аромат.

Лимон виводить неприємний запах з холодильника
Лимон виводить неприємний запах з холодильника / Фото Pexels

Перекис водню

Обробіть стінки холодильника перекисом водню. Дайте засобу настоятися 5 хвилин, а тоді протріть все вологою ганчіркою.

Активоване вугілля

Потрібно взяти 30 таблеток, подрібнити їх та всипати у тарілку. Активоване вугілля добре вбирає запахи, тож можете використовувати їх повторно, але попередньо порошок треба розігріти у духовці.

Чудовими абсорбентами є шматочки житнього хліба, який треба розставити на тарілки на полицях холодильника. Картопля також здатна вбирати поганий запах. Вам потрібно лише розрізати її на кілька частин та поставити в холодильник.

Добре поглинає поганий запах недоварений рис. Він може стояти в холодильнику до 5 днів, далі його треба буде прибрати. Господині також радять поставити в холодильник горнятко з кавовими зернами. Кілька днів на полиці може простояти й розрізане яблуко, яке теж вбере поганий запах.

Джерело матеріала
loader
loader