Столи у "спідницях": тренд із минулого, який знову набуває популярності
Столи у "спідницях": тренд із минулого, який знову набуває популярності

Столи у "спідницях": тренд із минулого, який знову набуває популярності

Дизайнери стверджують, що інтегрувати сукняний стіл у сучасний інтер'єр вашої оселі – справа не складна, пише Better Homes and gardens.

Чому сукняні столи знову на піку популярності

Столи, а також крісла, пуфи, софи і навіть каркаси ліжок з прикрасами у вигляді спідниць із тканини існують з 17 століття. Заможні європейці покривали багато елементів свого дому, зокрема меблі, тканиною. Це символізувало їх високий статус. Така практика продовжувалася в 18 і 19 століттях, причому тканина ставала все більш розкішною і узгоджувалася зі стінами та віконними оформленнями.

У 20 столітті меблі стали простішими і лаконічнішими, тож спідниці з тканин відійшли на другий план. Втім, завдяки своєму елегантному і класичному вигляду сукняні меблі зазнали відродження.

сукняний стіл

Фото Shannon Claire Interiors

Переваги сукняного столу:

Підходить для будь-якого простору: Сукняний стіл буде доречний у фойє, біля сходів, поруч із ліжком або в будь-якому іншому місці, де ви хочете додати трішки стилю.

Зручна схованка: Помістіть речі, до яких вам потрібно мати доступ, але які ви не хочете, щоб були на видному місці, під спідницю столу. Спорядження для тренувань, іграшки для собак, матеріали для творчості та інші речі можна сховати, запобігаючи утворенню безладу.

Додає текстуру та м’якість: Сукняний стіл — це простий спосіб врівноважити більш структуровані або "ніжні" меблі. Особливо ефективні "спідниці" зі складками, рюшами або бахромою.

сукняний стіл

Фото penderandpeony

Легко стилізувати для сезонів: Із настанням нових пір року, можна змінювати колір та матеріал спідниці відповідно до настрою. Спробуйте легкі тканини пастельних кольорів та квіткові принти навесні, а потім важчі у відтінках дорогоцінних каменів або в клітинку, коли температура знизиться.

Приклади сучасних сукняних столів / Фото з відкритих джерел

"Спідницю" для столу можна зробити самостійно, зекономивши кошти на покупці.

Спершу потрібно обрати стіл. Надавайте перевагу тій формі, яка найбільше пасує до простору, в якому ви плануєте розмістити ваш сукняний стіл. Далі визначтеся з кольором і принтом "сукні", вирішіть, чи буде "спідниця" зібрана, зі складками або пряма. Уважно виміряйте висоту столу з усіх боків. Виріжте тканину на 3 – 5 сантиметрів довше, ніж потрібно, для обробки країв. Використовуйте швейну машинку, щоб обробити нижню частину спідниці по краю. Щоб зробити зібрану спідницю, прострочіть бавовняним швом по краю тканини, де вона зустрічається зі столом, а потім потягніть за нитку і зберіть, як вам подобається. Для спідниць зі складками, складіть тканину на рівні відстані і зшийте кожну складку зверху. Опісля накрийте
стіл тканиною та переконайтеся, що всі боки звисають рівномірно.

Джерело матеріала
loader
loader