Написати заяву простіше, ніж реформувати МСЕК, — Ляшко на питання про відставку
Написати заяву простіше, ніж реформувати МСЕК, — Ляшко на питання про відставку

Написати заяву простіше, ніж реформувати МСЕК, — Ляшко на питання про відставку

Написати заяву на звільнення простіше, ніж реформувати МСЕК. Так міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко відповів на питання, чи збирається він подати у відставку. Про це 23 жовтня повідомив Укрінформ.

На брифінгу щодо ліквідації медико-соціальних експертних комісій міністр також сказав, що керівники МСЕК не перебувають у підпорядкуванні МОЗ.

- Я не призначаю і не звільняю керівників МСЕК, — зауважив він.

Ляшко розповів, що з 1 січня 2025 року МСЕК як окремі юридичні особи призупинять свою діяльність. Їхні функції буде передано кластерним і надкластерним лікарням.

В Україні наразі є порад 350 МСЕК, у яких працює десь 1200 лікарів. Центральну МСЕК планується ліквідувати до кінця тижня.

- До кінця цього тижня ми приймемо розпорядження Кабінету міністрів України, яке у нас ліквідує центральну МСЕК. Ми до цього готувалися, укріплюючи матеріально-технічну базу саме підпорядкованого інституту в місті Дніпро. Оскільки ми бачили, що центральна МСЕК – це тільки була експертиза візуальна, потім люди направлялись на клінічні бази в Дніпро і Вінницю, — сказав він.

22 жовтня генеральний прокурор України Андрій Костін звільнився з посади через корупцію в МСЕК та скандал масовим отриманням інвалідностей прокурорами.

Також у вівторок президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо МСЕК. Він назвав дуже непереконливими доповіді міністра охорони здоров’я та міністра соціальної політики України.

Теги за темою
Віктор Ляшко
Джерело матеріала
loader