Із мʼясом і грибами: рецепт ідеальних голубців від фіналістки "Мастер Шеф"
Із мʼясом і грибами: рецепт ідеальних голубців від фіналістки "Мастер Шеф"

Із мʼясом і грибами: рецепт ідеальних голубців від фіналістки "Мастер Шеф"

Суперфіналістка тринадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Альона Московченко показала, як приготувати смачнющі голубці з квашеної капусти з мʼясом і грибами.

Щоб приготувати голубці, зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:

  • фарш яловичий - 250 г
  • фарш свинячий - 250 г
  • рис (Камоліно) – 150 г
  • гриби (будь-які) - 100 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • помідори (бланшуємо та перебиваємо блендером до однорідності) - 150 г
  • петрушка - невеликий пучок
  • вершки жирні - 50 г
  • капуста - (крижавки) – 1 головка (приблизно 1,3 кг)
  • сіль, мелений перець, цукор - на смак

Крім того, для соусу нам знадобиться:

  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 1 зубчик часнику
  • 500 мл томатного соку
  • 100 мл води
  • сіль і спеції - на смак

Рис зірка "Мастер Шеф" одразу заливає окропом і лишає на 15 хвилин, щоб він пропарився. Потім зливаємо воду.

Гриби нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії, солимо та перчимо. Обсмажені гриби додаємо до фаршу.

Цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо на крупній тертці. На тій же сковороді з невеликою кількістю олії обсмажуємо до прозорості цибулю, потім додаємо моркву. Додаємо вершки, подрібнені помідори та тушкуємо протягом кількох хвилин.

До фаршу з грибами додаємо рис, овочеву масу та дрібно нарізану петрушку, за смаком солимо та перчимо.

Квашену капусту, щоб голубці потім не були жорсткими, "Мастер Шеф" Альона Московченко на годину замочує в холодній воді. Потім розбираємо головку капусти на листки.

Для соусу обсмажуємо нарізану цибулю з морквою та часником, потім вливаємо томатний сік із водою та тушкуємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні, додаємо сіль і спеції.

Формуємо голубці, викладаємо їх у форму для запікання, заливаємо соусом, накриваємо кришкою та готуємо в розігрітій до 250 градусів духовці приблизно пів години. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і готуємо ще годину. В кінці зірка "Мастер Шеф" знімає кришку, щобю голубці трохи зарумʼянилися зверху.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader