Грибні котлети і смачніші, і дешевші, ніж м'ясні: рецепт, який усі хочуть спробувати восени
Грибні котлети і смачніші, і дешевші, ніж м'ясні: рецепт, який усі хочуть спробувати восени

Грибні котлети і смачніші, і дешевші, ніж м'ясні: рецепт, який усі хочуть спробувати восени

Грибні котлети з вівсянкою – чудова альтернатива м'ясній страві. Гриби зроблять страву ароматною, а цибуля додасть соковитості.

Щоб приготувати страву, знадобиться трохи зусиль, але смак того вартий.

Для приготування незвичайних котлет необхідно підготувати інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 150 г;

  • Печериці – 250 грамів;

  • Цибуля – 115 грамів;

  • Часник – 2 зубчики;

  • Яйце – 1 штука;

  • Борошно – 100 г;

  • Сіль – до смаку;

  • Перець – до смаку.

Залийте вівсянку 400 мл окропу і залиште на півгодини, щоб вівсянка набухнула. Цибулю слід очистити і дрібно порізати. Гриби помити, очистити та порізати маленькими шматочками.

На сковороді розігрійте олію, покладіть туди цибулю і обсмажте до золотої скоринки.

Цибуля. Фото: скрін відео

До майже готової цибулі потрібно додати гриби та смажити до випарювання води. Нарізати дрібно петрушку, а часник вичавити, натерти або дрібно порізати.

Приготування фаршу

До вівсяних пластівців необхідно додати холодні цибулю з грибами, часник, яйце, борошно, сіль та перець. Суміш добре перемішати, сформувати в так званий фарш. Фарш повинен вийти досить тугим, а котлетки формуватимуться легко. З цієї кількості продуктів має вийти 10 котлет.

Фарш для грибних котлет. Фото: скрін

На сковороді розігріти олію і викласти сформовані котлети на гарячу сковороду. Обсмажити їх до золотистої скоринки з обох боків.

Обсмажування котлет. Фото: скрін

Готові грибні котлети слід викласти на паперові рушники, щоб зайва олія пішла. Котлети можна вживати як гарячими, і холодними.

Раніше ми повідомляли про осінній салат без краплі майонезу: груші, горіхи та сир – все, що вам потрібно, рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader