На Львівщині посадовець клінічного центру вимагав хабар у військового за можливість продовжити лікування
На Львівщині посадовець клінічного центру вимагав хабар у військового за можливість продовжити лікування

На Львівщині посадовець клінічного центру вимагав хабар у військового за можливість продовжити лікування

На Львівщині посадовець клінічного центру вимагав хабар у військового за можливість продовжити лікування - Фото 1

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 37-річному посадовцю одного із військово-медичних клінічних центрів (клінічного госпіталю) з Львівщини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав гроші від пацієнта-військового за можливість подальшого лікування на стаціонарі. Таку «послугу» оцінив у 15 000 гривень – по одній тисячі за день перебування у медзакладі.

Крім цього, після кількох етапів лікування «за окрему плату» він мав забезпечити видачу медичних довідок про стан здоров’я, які б слугували підставою для звільнення зі служби у армії.

Після отримання обумовленої суми коштів посадовця затримали в порядку ст. 615 КПК України.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Встановлюється повне коло ймовірно причетних до злочину осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури
у сфері оборони Західного регіону

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader