"Потрібно шукати відмовки": в ОП відповіли, чи робила Україна секретну пропозицію Путіну
"Потрібно шукати відмовки": в ОП відповіли, чи робила Україна секретну пропозицію Путіну

"Потрібно шукати відмовки": в ОП відповіли, чи робила Україна секретну пропозицію Путіну

За словами радника президента Дмитра Литвина, очільник Кремля є винуватцем агресії і останні 2 роки він постійно намагається знайти причину, щоб не погоджуватися на Формулу миру України.

Заява президента Росії Володимира Путіна про те, що Україна робила Кремлю якусь пропозицію через Туреччину, не відповідає дійсності. Про це заявив радник президента з комунікації Дмитро Литвин у коментарі "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у Києва є Формула миру, якої він дотримуватиметься, а от у Москви, зокрема у Володимира Путіна, є бажання вести війну далі, тому він постійно шукає відмовки на тему того, чому не піде на умови України.

"У нас є Формула миру. Вона є в Статуті ООН. А в нього (у Путіна, — ред.) є бажання вести війну, і він винуватець агресії. Тому йому постійно потрібно шукати відмовки, чому він два роки не йде на Формулу миру", — заявив Дмитро Литвин.

Заява Путіна про переговори: що відомо

Напередодні російський президент на саміті БРІКС заявив, що нібито отримав від України секретну мирну пропозицію. За його словами, зроблено це було через Туреччину, яка і була посередником.

"Туреччина теж виступила з ініціативою з приводу ситуації в Чорному морі: забезпечити безпечне судноплавство, укласти певні домовленості та угоди з приводу безпеки об'єктів атомної енергетики. Ми погодилися, а потім глава київського режиму заявив: "Ніяких переговорів", — заявляв Володимир Путін.

Нагадаємо, 23 жовтня повідомлялося, що якщо Росія припинить удари по енергетиці, можна почати мирні переговори, повідомляв Володимир Зеленський. За словами українського президента, Києву і Москві потрібно відмовитися від взаємних ударів по об'єктах енергетики, що може призвести до завершення активної фази війни.

Теги за темою
Володимир Зеленський Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader