єПідтримка: в Мінекономіки пояснили, як можна буде одержати тисячу гривень
єПідтримка: в Мінекономіки пояснили, як можна буде одержати тисячу гривень

єПідтримка: в Мінекономіки пояснили, як можна буде одержати тисячу гривень

Тисячу гривень у рамках програми допомоги, анонсованої Володимиром Зеленським, українцям будуть нараховувати на картку “Національного кешбеку”, яку можна відкрити в “Дії”.

Про це повідомив перший заступник міністра економіки Олексій Соболев у телеефірі, передає Укрінформ із посиланням на Суспільне.

Ідеться про 1 тисячу гривень на людину, незалежно від віку та соціального статусу. Ці гроші можна буде використати упродовж трьох зимових місяців.

“Гроші надходитимуть на картку "Національного кешбеку", потрібно буде її відкрити. Це віртуальна картка, її можна відкрити через "Дію" - вже підключені всі популярні банки, якими користуються українці, - пояснив Соболев.

За його словами,  ці кошти можна буде витратити на оплату комунальних послуг, ліки, транспорт, мобільний зв’язок, купівлю українських книжок, інші послуги, що додатково підтримають український малий і середній бізнес. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ.

Стосовно того, у скільки обійдеться державі ця програма, перший заступник міністра пояснив: її фінальна сума на три зимові місяці буде залежати від кількості українців, які захочуть нею скористатися.

При цьому Соболев нагадав, що попередня підтримка під час ковіду обійшлася приблизно у 8 млрд грн.

Як повідомлялося, 25 жовтня Володимир Зеленський доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, що передбачає тисячу гривень на людину, яку, зокрема, можна буде витратити на оплату комунальних послуг.

Теги за темою
Гроші Мінекономіки
Джерело матеріала
loader