Президентка Грузії відмовилася визнавати результати парламентських виборів
Президентка Грузії відмовилася визнавати результати парламентських виборів

Президентка Грузії відмовилася визнавати результати парламентських виборів

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася визнавати вибори до парламенту, результати яких назвала "тотально сфальсифікованими".

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

"Я не визнаю ці вибори. Ці вибори не можуть бути визнані. Це те саме, що визнання входження сюди Росії, підкорення ГрузіїРосією. Я приїхала в країну не для цього. Наші предки не для цього жили, і ми цього не приймемо. Ніхто не може забрати в Грузії європейське майбутнє", - заявила Зурабішвілі.

Вона назвала ці вибори "новою формою гібридної війни, випробуваної на грузинському народі", і назвала їхні результати тотально сфальсифікованими.

"Використовувалися всі методи, які ми бачили в різних країнах. Крім того, використовувалися сьогоднішні технології обілення фальсифікації. Ніколи такого не було. Ми стали свідками і жертвами російської спецоперації, гібридної війни, яка велася проти нашого народу, проти нашої країни", - наголосила президент.

Зурабішвілі закликаа народ боротися за свій голос і оголосила про проведення завтра ввечері мітингу на проспекті Руставелі у Тбілісі.

"Ми маємо стати разом і заявити, що не визнаємо ці вибори, не терпимо Росію та її вторгнення в Грузію в такій формі. Ми будемо стояти разом... Я хотіла б покликати вас усіх на (площу) Руставелі завтра о 19:00, щоб ми могли разом сказати, оголосити всьому світу, що ми не визнаємо ці вибори, ми захищаємо конституційне право", - сказала президентка.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія Грузії опублікувала попередні результати голосування на парламентських виборах, згідно з якими партія влади "Грузинська мрія – Демократична Грузія" здобула 54,273%.

Партія експрезидента Грузії Саакашвілі "Єдність – Національний рух", "Коаліція за зміни", опозиційні партії "Гахарія - за Грузію" та "Лело" заявили, що не визнають результатів парламентських виборів.

Міжнародні спостерігачі наголошували, що парламентські вибори у Грузії були затьмарені глибокою поляризацією, а також вкрай суперечливою передвиборчою риторикою та численними повідомленнями про тиск на виборців.

Голова Європейської ради Шарль Мішель закликавгрузинську владу провести розслідування щодо порушень на парламентських виборах.

Фото: AA

Теги за темою
Грузія
Джерело матеріала
loader
loader