Чудовий пиріг із курячою грудкою потішить вас у прохолодний вечір.
Осінь приносить нам багаті й ароматні інгредієнти, а чудовий картопляний пиріг із грибами та курячою грудкою — ідеальний рецепт, яким можна насолодитися в цьому сезоні. Завдяки теплому смаку і приємній текстурі ця страва ідеально підходить як для ситного обіду, так і для вечері з сім'єю або друзями. Рецептом поділилися на сайті Click.
Картопляний пиріг із грибами та курячою грудкою
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 300 г курячої грудки;
- 200 г грибів печериць або глив;
- 1 середня цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 200 мл вершків;
- 150 г сиру (тертого);
- 3 яйця;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль і перець за смаком, гілочка свіжої петрушки.
Картоплю очистіть і наріжте однаковими кубиками. Відваріть їх у підсоленій воді до готовності (близько 15-20 хвилин), потім злийте воду і пюрируйте. Додайте трохи вершкового масла для більшої кремоподібності та відкладіть убік.
У сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додайте подрібнений часник і нарізані гриби. Готуйте їх, поки гриби не випустять рідину і не підрум'яняться.
Наріжте курячу грудку кубиками та додайте її до грибів. Обсмажте все на середньому вогні до повної готовності курки. Приправте сіллю, перцем і дрібно нарізаною петрушкою для надання аромату.
У великій мисці збийте яйця з вершками та додайте половину тертого сиру. Додайте до цієї суміші картопляне пюре, добре перемішайте до однорідного стану.
Змастіть круглу форму або форму для пирога вершковим маслом. Викладаємо у форму шар пюре, формуючи основу пирога. Додайте суміш курки та грибів і викладіть зверху решту пюре. Зверху посипаємо тертим сиром, що залишився, для утворення золотистої скоринки.
Розігрійте духовку до 180°C і випікайте пиріг 25-30 хвилин або поки він не зарум'яниться.
Перш ніж розрізати пиріг, дайте йому постояти кілька хвилин. Подавайте теплим зі свіжим зеленим салатом або солоними огірками.
Для більш насиченого смаку можна використовувати й інші види грибів, наприклад лісові. Якщо ви віддаєте перевагу більш хрусткій текстурі, перед випічкою можна додати зверху трохи панірувальних сухарів.
Читайте також:
Готується швидко і коштує недорого: рецепт пирога з картоплею
Незвичайний рецепт зі Швейцарії: як приготувати Базельський цибулевий пиріг
Економний, але дуже смачний: як приготувати англійський яблучний пиріг