Фахівці поділилися відповіддю на цікавий секрет: чому люди кладуть цукор в холодильник
Фахівці поділилися відповіддю на цікавий секрет: чому люди кладуть цукор в холодильник

Фахівці поділилися відповіддю на цікавий секрет: чому люди кладуть цукор в холодильник

Всі ми знаємо, що цукор найкраще зберігається в сухому і прохолодному місці.

Дуже важливо, також, щоб цей продукт стояв подалі від страв з яскраво-вираженим сильним запахом, тому що він вбирає в себе всі посторонні аромати. 

При цьому цукор можна без проблем зберігати у паперовому пакеті за кімнатної температури. Він довго не псується, якщо всередину не потрапить волога. 

Однак, чому дехто кладе цукор в холодильник? Адже там досить волого, хоч і прохолодно. А ще в холодильнику можуть стояти інші продукти, які мають сильний запах. Чи буде цукор довше зберігатися в холодильнику? Загалом, ні. Він навпаки швидше зіпсується, тому що буде вбирати в себе аромати і вологу.

Проте цей спосіб не про зберігання цукру, а про подовження термінів для інших продуктів. 

Виявляється, якщо покласти в холодильник кілька кубиків або столових ложок цукру, то він буде діяти як природний поглинач зайвої вологи та неприємних запахів. Завдяки цьому інші продукти будуть довше зберігатися свіжими і смачними. Це простий, але ефективний домашній засіб, який допомагає зменшити зростання мікробів і запобігає псуванню їжі.

Джерело матеріала
loader