Здоров'я 24 з посиланням на блог лікаря із Сінгапуру Семюеля Чоудхурі пише про те, як обирати картоплю.
Так, Семюель радить уникати картоплі з пророслими паростками і картоплі, яка позеленіла.
У приклад він привів історію жінки, яка потрапила у відділення невідкладної допомоги після того, як поїла картопляне пюре з таких овочів.
Чому не слід їсти "зелену" картоплю
Медик розповів, що у випадку отруєння його пацієнтки у неї з'явилось блювання і сильний головний біль після того, як вона їла страву з картоплі, що мала зелений відтінок і могла містити хвороботворний соланін.
Увага! Вживання занадто великої кількості соланіну може призвести до головного болю, діареї, блювання, а в деяких випадках навіть до смерті.
Чому паростки на картоплі небезпечні
За словами медика, токсин соланін також може бути присутнім у паростках на картоплі, які з'являються у сприятливому для цього середовищі, зокрема, якщо картопля близько тижня чи двох тижнів перебувала на світлі та у вологому середовищі.