Паста Амосова: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та корисної суміші
Паста Амосова: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та корисної суміші

Паста Амосова: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та корисної суміші

Переможниця шоу "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна показала, як приготувати знамениту пасту Амосова, яку рекомендують вживати для підтримки імунітету.

"Суперфуд нашого дитинства", – нагодала зірка "Мастер Шеф".

Щоб приготувати пасту Амосова, "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна використала такі інгредієнти:

  • родзинки темні - 200 г
  • чорнослив - 200 г
  • курага - 200 г
  • сушений інжир або фінік - 100 г
  • журавлина сушена - 100 г
  • волоський горіх (або будь-який інший) - 200 г
  • лимон разом зі шкіркою - 1 шт. середнього розміру
  • апельсин разом зі шкіркою - 0,5 шт.
  • мед - 2 ст.л.

Зірка "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна перебила всі інгредієнти пасти Амосова до однорідності за допомогою блендера, але відзначила, що зручніше було б пропустити все через мʼясорубку.

Дорослим пасту Амосова рекомендують вживати протягом місяця по 1 ст.л. тричі на добу приблизно за 30 хвилин до прийомів їжі. Якщо маєте чутливий кишківник, тоді краще вживати після їжі. Дітям шкільного віку можна їсти по 1 ч.л. пасти Амосова.

Зберігати пасту Амосова треба в холодильнику в герметичному контейнері.

"Я не лікар, тому нічого не пропагандую, не навʼязую, не прописую, просто ділюсь тим, що вживаю сама", – додала переможниця "Мастер Шеф".

Відзначимо, видатний український лікар-кардіохірург, науковець Микола Михайлович Амосов до створення пасти Амосова не має жодного стосунку.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader