Суперфіналістка тринадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Альона Московченко показала, як приготувати азійські булочки бао з мʼясною начинкою.
Для приготування булочок бао "Мастер Шеф" Альона Московченко бере такі інгредієнти:
- борошно – 400 г
- цукор – 50 г
- сіль – 5 г
- дріжджі сухі – 8 г
- олія соняшникова – 2 ст.л.
- вода (тепла) – 180 г
- молоко – 80 г
Начинки для булочок бао можна робити будь-які, хоч солоні, хоч солодкі. Цього разу для начинки зірка "Мастер Шеф" вирішила приготувати томлені бичачі хвости в азійському стилі, а також додала огірок, маринований дайкон і салат.
Щоб приготувати тісто для булок бао, спершу змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль і дріжджі. Слідом додаємо теплу воду, олію, молоко та замішуємо мʼяке тісто.
Готове тісто зірка "Мастер Шеф" накриває харчовою плівкою та лишає відпочивати на годину.
Після цього розкачуємо тісто в пласт товщиною 1 см і змащуємо його олією. Вирізаємо з тіста кола та формуємо кишеньки, як на відео. Викладаємо сформовані булочки на пергамент, трохи розкачуємо їх качалкою та лишаємо підходити на пів години.
"Мастер Шеф" Альона Московченко готує булочки бао на пару приблизно 12-15 хвилин. Після вимкнення пароварки залишаємо булочки під кришкою ще на 10 хвилин, щоб уникнути їх осідання.
Розкриваємо булочки, обережно формуємо кишеньку та викладаємо всередину начинку.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.