Ми поринемо у світ кулінарії та навчимося готувати заварні тістечка з чудовим кремом та ягодами.
Цей рецепт від Лізи Глінської порадує вас своїм простим виконанням і смачним результатом. Тож, запасайтеся інгредієнтами та готуйтеся до кулінарної пригоди!
Інгредієнти для заварних тістечок
На початку нам потрібно приготувати стрюзель. Для цього з’єднайте 50 г цукру, 50 г борошна та 40 г холодного масла. Замісивши тісто, розкачайте його між двома аркушами пергаменту і охолодіть у морозильнику протягом 15 хвилин.
Далі переходимо до приготування заварного тіста. У каструлі доведіть до кипіння 125 мл молока, 125 мл води, 2 г солі, 10 г цукру та 100 г масла. Потім додайте 150 г борошна і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Готуйте на вогні, поки на дні каструлі не утвориться тонка скоринка. Остудіть тісто до температури 40-45 градусів Цельсія, і по одному додавайте 250 г яєць, добре перемішуючи.
Приготування ягідного мармеладу
Наступним етапом буде приготування ягідного мармеладу. Змішайте 200 г ягідного пюре, 30 г цукру та 15 г кукурудзяного крохмалю у каструлі. Готуйте на повільному вогні, постійно помішуючи, до загусання.
Приготування крему
Тепер перейдемо до приготування крему. Нагрійте 500 мл молока, а в окремій мисці змішайте 100 г жовтків, 40 г цукру, 25 г борошна та 25 г кукурудзяного крохмалю. Поступово вливайте тепле молоко в жовткову масу, а потім поверніть суміш у каструлю і варіть до загусання. Додайте 80 г масла, перемішайте та охолодіть.
Формування тістечок
Коли всі етапи готові, зробіть невеликі отвори в тісті та наповніть їх кремом і ягодами. Тістечка готові!
Читайте також:
Як швидко приготувати український холодець: Клопотенко розкрив ідеальний рецепт
Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки від переможниці "Мастер Шеф": смачно та красиво
Торт "Наполеон" з неймовірно ніжним кремом: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка