Ніжний печінковий торт: це найбільш вдалий рецепт для святкового столу
Ніжний печінковий торт: це найбільш вдалий рецепт для святкового столу

Ніжний печінковий торт: це найбільш вдалий рецепт для святкового столу

24 Канал пропонує рецепт печінкового торта з курячої печінки. Млинці викладаються один на одного та змащуються між собою майонезним соусом та начинкою – нічого надскладного, але дуже смачно.

Рецепт печінкового торта

  • Час: 50 – 60 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– печінка куряча – 600 грамів
– яйця – 2 штуки
– пшеничне борошно – 150 грамів
– молоко – 200 мілілітрів
– часник – 4 зубчики
– цибуля – 2 штуки
– морква – 2 штуки
– зелень – 1 пучок
– рослинна олія – 4 столові ложки
– майонез – 200 грамів

Приготування:

  1. Для млинців пропустіть печінку в блендері чи м'ясорубці до однорідної консистенції.

  2. В окрему миску вбийте яйця, додайте сіль, перець та влийте молоко. Перемішайте вінчиком і поступово додайте борошно, постійно помішуючи.

  3. Влийте яєчно-молочну суміш до печінки. Знову змішайте всі інгредієнти блендером або вінчиком. Головне, щоб не було грудочок. Печінкова суміш має бути густішою за тісто для млинців.

  4. В однорідну масу печінкового тіста влийте рослинну олію, щоб млинці не приставали до сковороди під час смаження.

  5. Розігрійте сковорідку й налийте ополоником невелику кількість печінкового тіста і смажте на середньому вогні так, як звичайні млинці. Перевертайте тоді, коли видно, що низ добре підсмажився, інакше млинець розірветься. Викладіть на тарілку й дайте охолонути.

  6. Почистьте цибулю і наріжте. Моркву теж почистьте та натріть на середню тертку. Обсмажте цибулю на сковороді з олією до золотистого кольору, додавши трохи чорного перцю. Далі додайте терту моркву, ще краплю олії та зменште вогонь. Додайте дрібку солі й тушкуйте. Викладіть в миску в й дайте охолонути.

  7. Дрібно наріжте зелень, наприклад, кріп. В окремій чаші змішайте посічену зелень та майонез, видавіть часник і перемішайте – це соус для перемащування.

  8. Починайте збирати печінковий торт. Для цього змастіть млинець майонезним соусом, далі викладіть прошарок смаженої цибулі з морквою і накрийте наступним млинцем. І повторіть так далі. Верхній млинець покрийте майонезом, як, і бокові частини торта. Можна посипати зеленню чи декорувати на свій смак.

Поставте печінковий торт до холодильника мінімум на 2 години, щоб соус добре просочився в млинці. Потім діставайте, нарізайте трикутними шматочками та подавайте до столу. Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати салат з консервованим тунцем.

Джерело матеріала
loader
loader