Рецептом легкого та швидкого тіста для піци, яке завжди виходить ідеальним, поділилася українська фудблогерка Катерина Мовчан.
"Це моє улюблене швидке тісто для піци, яке я готую вже більше 10 років. Воно завжди дає класний і стабільний результат. Піца виходить смачною і затишно-домашньою", – відзначила кулінар.
У розрахунку на дві піци нам знадобляться такі інгредієнти:
- вода (тепла) - 230 г
- борошно - 450 г
- дріжджі живі - 20 г
- цукор - 1 ч.л.
- олія - 4 ст.л.
- сіль - 1 ч.л.
В миску насипаємо 400 г борошна та робимо посередині ямку – туди додаємо розкришені дріжджі, цукор і вливаємо половину води, зверху присипаємо невеликою кількістю борошна та лишаємо на 10 хвилин.
Після цього додаємо олію, сіль, вливаємо залишок води та починаємо вимішувати тісто спершу в мисці, а далі на столі, присипаному рештою борошна (50 г).
Вийде еластичне тісто. Кладемо його в миску, трохи змащену олією, накриваємо харчовою плівкою та лишаємо на пів години. Потім обминаємо тісто руками, знову накриваємо та лишеємо ще на пів години. За цей час тісто має вирости в два-три рази.
Коли тісто підійде, формуємо з нього піцу та викладаємо улюблену начинку. Випікаємо піцу на максимальному нагріві духовки до готовності, щоб бортики піци зарумʼянилися.
"В мене на це пішло 5-7 хвилин", – додала кулінар.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.