Страва вийде ніжною, ароматною, не водянистою та без грудочок, якщо дотримуватися цих простих порад.
Щоб приготувати ідеальне картопляне пюре, яке сподобається усім членам вашої родини, дотримуйтеся цих секретів французьких кухарів.
- Секрет №1. Для пюре краще вибирати крохмалисту картоплю із жовтою м'якоттю. Біла картопля більше підходить для супів і салатів.
- Секрет №2. Картоплю необхідно варити в невеликій кількості води і краще цілою. Чим дрібніше її нарізати, тим несмачнішим вийде пюре, бо під час варіння вона втратить значну частку крохмалю, тому буде водянистою.
- Секрет №3. Картоплю краще перетирати через сито, а не перебивати блендером. Надмірне подрібнення призведе до того, що страва буде клейкою та несмачною.
- Секрет №4. До пюре спочатку треба додавати вершкове масло, а потім молоко. Масло має бути твердим, а молоко – гарячим або дуже теплим. Також пюре вийде смачнішим, якщо його збити з маслом, а не просто змішати.
- Секрет №5. Жирні вершки краще замінити на сметану. Вважається, що вони порушують консистенцію і легкість пюре. В ідеалі сметану потрібно додати після масла, можна разом із молоком.
Скільки разів можна прати на день: дотримуйтесь цих правил – і машинка ніколи не ламатиметься
Як змусити спатифілум укритися квітами: допоможе цей підручний засіб
Як правильно зберігати цибулю, щоб вона не псувалася до самої весни