Щоб цибуля залишалася свіжою та не псувалась, важливо знати, як її зберігати правильно. Хоч цибуля може лежати довго, неправильне зберігання може призвести до швидкого псування й неприємного запаху.
Багато хто кладе цибулю в холодильник чи просто на стіл, але експертка Карен Ламар із Organic Cotton Mart пояснює, що це не найкраще рішення. Для збереження цибулі потрібне сухе, прохолодне та темне місце – без доступу вологи та прямих сонячних променів- пише Еxpress.
"Ціла цибуля має зберігатися там, де вона не проросте. Проростання псує її смак, робить її гіркою та менш смачною" - Карен наголошує.
Тому краще тримати її у ящику, шафі або темному кутку кухні, далеко від вологих овочів, таких як картопля, морква чи селера. Ці овочі виділяють вологу, що швидко псує цибулю.
Цибуля має "дихати", тому її варто зберігати у сітчастих мішках, перфорованих контейнерах або дротяних кошиках – вони забезпечують стабільний повітряний потік.
"Якщо цибуля зберігається у сухому, темному місці з гарною вентиляцією, вона залишатиметься хрусткою до трьох місяців" - Карен зазначає.
А ось очищену цибулю найкраще зберігати в холодильнику, у герметичному контейнері, щоб уникнути швидкого псування та розмноження бактерій. У такому вигляді вона збережеться свіжою 10-14 днів.
Загалом, якщо дотримуватися цих простих правил, ціла цибуля може пролежати до трьох місяців, очищена – до двох тижнів, а нарізана – приблизно тиждень.
Раніше ми повідомляли, які ціни на цибулю?
Як максимально подовжити життя яєць- детальніше на Знай.ua.