Готуємося до вихідних зі смаком: рецепт швидких лінивих ролів
Готуємося до вихідних зі смаком: рецепт швидких лінивих ролів

Готуємося до вихідних зі смаком: рецепт швидких лінивих ролів

Такий спосіб приготування ролів допоможе заощадити багато часу, але ніяк не вплине на смак.

Суші — страва, якою багато хто із задоволенням любить насолодитися напередодні вихідних або на вікенд. Хтось замовляє їх у суші-кафе, а хтось готує сам, проводячи на кухні чимало часу, щоб домогтися ідеального результату. Відома кулінарна блогерка Валерія Велігура розповіла і показала, як швидко приготувати суші без втрати смаку і їхнього апетитного вигляду.

Ліниві роли

Інгредієнти:

  • рис для суші — 200 г;
  • вода — 240 мл;
  • для заправки: 30 мл яблучного/рисового оцту + 1 ст.л. цукру+1 ч.л. солі;
  • крем-сир — 150 г;
  • огірки — 1 шт;
  • авокадо — 1 шт;
  • слабосолоний лосось — 60 г;
  • майонез — 3 ст. л;
  • гострий соус (наприклад, шрірача) — 1 ч. л;
  • норі — 1 лист;
  • ікра масаго — 4 ч. л;
  • кунжут — для подачі.

Спосіб приготування:

Рис ретельно промити водою кілька разів, поки вона не стане прозорою. Залити рис чистою водою і довести до кипіння. Поставити вогонь на мінімум і варити 15 хвилин, не піднімаючи кришку. Після цього вимкнути вогонь і дати рису постояти ще 15 хвилин під кришкою (краще додатково покласти рушник під кришку).

Для заправки підігріти оцет, додати цукор із сіллю і перемішати до їх розчинення. Додати заправку в теплий рис, перемішати і дати охолонути.

Вафельницю трохи змастити олією, викласти рис і приготувати до золотистої скоринки.

На кожну вафлю з рису видавити крем-сир, викласти рис, потім порізане авокадо, огірки та інші інгредієнти, як показано на відео.

Читайте також:

Закуска за 5 хвилин: рецепт смачної страви з рибою та крем-сиром

Запечений суші-торт: швидка і смачна альтернатива класичній страві

Новий погляд на японську кухню: суші-торт "Філадельфія"

Джерело матеріала
loader