Чому картопля в фользі може бути небезпечною для здоров’я
Чому картопля в фользі може бути небезпечною для здоров’я

Чому картопля в фользі може бути небезпечною для здоров’я

Запечена картопля в фользі може бути небезпечною через ризик розвитку бактерій, зокрема ботулізму. Волога і низький вміст кисню в фользі створюють ідеальні умови для їх росту. Щоб уникнути небезпеки, картоплю потрібно ретельно мити перед запіканням і не зберігати її довго в теплі.

Запечена картопля в алюмінієвій фользі — смачний, але не безпечний гарнір. Замість звичайного запікання відбувається парування, що залишає картоплю вологою і створює умови для розвитку бактерій. Охолоджена картопля в фользі може стати місцем розмноження небезпечних мікроорганізмів, пише видання Southernliving.

Лайфгаки з фольгою. Фото: скрін youtube

Бактерія Clostridium botulinum, що може викликати ботулізм, часто присутня в ґрунті, тому картопля, яка росте під землею, може містити її спори. Якщо картопля загорнута в фольгу і зберігається в теплому, вологому середовищі, ці спори можуть активуватися та розмножуватися, що створює ризик ботулізму.

Експерти радять ретельно мити картоплю перед приготуванням, щоб видалити можливі спори. Також не варто залишати запечену картоплю в фользі на довго, краще зберігати її в духовці або з’їсти одразу.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Запечену картоплю, загорнуту в фольгу, потрібно їсти якнайшвидше, щоб мінімізувати будь-які ризики для здоров'я. У разі, якщо ви плануєте її зберігати, не забувайте, що після двох годин перебування в теплі, їжа стає потенційно небезпечною.

Крім того, Знай.ua повідомляв, новорічне очищення: мольфарка Олена Стеценко розповіла, як почати рік з чистого аркуша

Джерело матеріала
loader
loader