Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як можна зробити дивовижно смачний жульєн із куркою.
Цей рецепт жульєна з куркою та грибами створить затишний обід чи вечерю, яка сподобається всій родині.
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 400 г (3-4 шт.)
- Гриби (шампіньйони або інші) – 400 г (8 середніх)
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Твердий сир – 100 г (приблизно 1 склянка тертого)
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль та перець – за смаком
Для соусу Бешамель:
- Вершкове масло – 15 г (1 ст. л.)
- Борошно – 15 г (3 ст.л.)
- Вершки (10-20% жирності) – 250 мл
- Сіль та мускатний горіх – за смаком
Приготування:
Наріжте курячі стегна та гриби невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте цибулю. Додайте гриби і готуйте, доки не випарується зайва волога, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Покладіть шматочки курки до цибулі і грибів, посоліть, поперчіть до смаку. Смажте суміш приблизно 5 хвилин.
Обсмажуйте суміш 1 хвилину, потім влийте третину холодних вершків, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною, влийте вершки, що залишилися, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.
Прогрівайте соус на середньому вогні до загусання, не доводячи до кипіння, і зніміть з вогню. Додайте сіль та мускатний горіх до смаку.
Змішайте курку з грибами та соус Бешамель. Розкладіть суміш за керамічними формами. Потім посипте тертим сиром і надішліть форми в розігріту до 200 °C духовку, запікайте приблизно 10-15 хвилин.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Майстер Шеф" Глинська дала простий рецепт.