Користь риби заперечувати не можна, тому її обов'язково варто вводити до раціону. Її цінують завдяки високому вмісту необхідних організму людини вітамінів і мінеральних елементів.
Серед них переважає фосфор, а також через білки та жирні кислоти омега-3.
Проте дієтологи попереджають, що риба разом із деякими продуктами може серйозно нашкодити здоров'ю. Справа в тому, що жирні сорти риби не так і швидко перетравлюються, а якщо з'їсти їх разом з деякими продуктами, можна "заробити" розлад шлунка.
Список продуктів, з якими не варто поєднувати рибу:
- молоко;
- фрукти;
- гриби;
- всі крупи крім розсипчастого рису;
- бобові.
Продукти з рівноцінною кількістю корисних жирів та білка можуть призвести до тривалого перетравлення шлунком, тяжкості і навіть до проблем із шлунково-кишковим трактом. З цієї причини поєднання краще не допускати.
Однак риба відмінно "сусідить" з різними овочами - помідорами, картоплею, цибулею, зеленню, морквою. Дієтологи також рекомендують додавати до рибних страв лимонний сік, тому що він допомагає запустити процес травлення білка.
Раніше ми повідомляли про холестерин і проблеми із серцем більше не турбують: неймовірна дія журавлинного соку.
Також стало відомо про кілька видів сиру, які можна їсти навіть за високого рівня холестерину.