Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася улюбленим рецептом віденських вафель, які завжди виходять ідеальними.
Цей рецепт незмінний вже багато років, готуються віденські вафлі дуже просто та швидко, а виходять неймовірно смачними.
Щоб приготувати смачні та ароматні віденські вафлі, зірка "Мастер шеф" бере:
- 300 г борошна
- 200 г молока
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 180 г вершкового масла
- 2 ч.л. розпушувача
Спершу в мисці "Мастер Шеф" Ольга Рябенко розтирає до однорідності мʼяке вершкове масло з цукром. Слідом вливаємо молоко, вибиваємо яйця та знову добре все перемішуємо.
У кінці зірка "Мастер Шеф" додає борошно з розпушувачем і віничком вимішує тісто до однорідної консистенції.
Для приготування вафель нам знадобиться електрична вафельниця. "Мастер Шеф" Ольга Рябенко в розігріту вафельницю наливає по дві столові ложки тіста на одну вафлю, трохи розрівнює його, закриває та випікає віденські вафлі до румʼяної скоринки.
Відзначимо, віденські вафлі вперше зʼявилися в 1898 році з-під руки австрійського кондитера Йозефа Маннера. Тоді їх подавали з начинкою з лісових горіхів, але пізніше до них почали додавати різноманітні сиропи, джеми, креми тощо.
Важливою особливістю віденських вафель було те, що вони не були хрусткими, як традіційні, а були подібними за консистенцією на пишне бісквітне печиво.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.