Переможниця одного з сезонів та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська показала, як у домашніх умовах приготувати ідеальну піцу.
Для тіста на піцу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська бере т акі інгредієнти:
- вода - 175 г
- дріжджі сухі - 2 г
- олія оливкова - 15 г
- борошно - 250 г
Начинку можна робити будь-яку, але цього разу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська використала три види сиру та грушу:
- крем-сир - 100 г
- моцарела розсільна - 40 г
- сир із блакитною пліснявою (або можете замінити на будь-який інший, який любите) - 40 г
- груша
- мед
- перець чорний мелений
Щоб приготувати ідеальне тісто для піци, спершу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська в мисці змішує воду, сухі дріжджі та оливкову олію. Після цього всипаємо борошно та замішуємо тісто. За необхідності можна додати ще трохи олії.
Готове тісто "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська накриває харчовою плівкою та на годину лишає за кімнатної температури, а потім відправляє в холодильник на 8-10 годин для ферментації.
Тісто для піци не потрібно розкачувати, просто розтягуємо його руками, формуючи коло з невеликими бортиками.
Змащуємо основу піци крем-сиром, додаємо шматочки моцарели та сиру з блакитною пліснявою (або іншого), а зверху викладаємо грушу, нарізану тоненькими слайсами. Кілька слайсів груші "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська лишає для презентації, для свіжості.
Зверху поливаємо піцу медом і випікаємо її в сильно розігрітій духовці (мінімум 220 градусів) до румʼяної скоринки (приблизно 10-12 хвилин). На готову піцу додаємо кілька слайсів свіжої груші та посипаємо все чорним меленим перцем для аромату та пікантності.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.