Гусячі лапки можуть бути смачними: рецепт печива, про яке всі давно забули і дарма
Гусячі лапки можуть бути смачними: рецепт печива, про яке всі давно забули і дарма

Гусячі лапки можуть бути смачними: рецепт печива, про яке всі давно забули і дарма

Зараз у магазинах повно солодощів на будь-який смак та гаманець. Однак хочеться іноді посмакувати чимось таким домашнім, приготованим із коханням.

А якщо є ще й бабусин рецепт, який буквально занурить у дитинство, то вся ваша родина точно попросить добавки.

Печиво "гусячі лапки". Фото Instagram

Рецептом поділилася фудблогерка Катерина на своїй сторінці в Instagram.

З продуктів вам знадобиться:

  • Кисломолочний сир – 200 грамів
  • Вершкове масло – 200 грамів
  • Борошно 200 грамів
  • Ванілін – 1 грам
  • Розпушувач – 1/2 год.
  • Цукор – 50 грамів

Печиво "гусячі лапки". Фото Instagraг

Як готувати:

Змішуємо сир, розтоплене масло та борошно і ретельно вимішуємо.

Печиво "гусячі лапки". Фото Instagram

Відправляємо готове тісто в холодильник на годину.

Добре посипаємо поверхню борошном та розповідаємо тісто.

Печиво "гусячі лапки". Фото Instagram

За допомогою склянки вирізаємо кружальця.

Печиво "гусячі лапки". Фото Instagram

Обвалюємо кожен кружечок у цукрі з обох боків (все добре видно на відео). Складаємо його навпіл, потім ще раз навпіл.

Краї печива притискаємо виделкою, формуючи гусячі лапки.

Печиво "гусячі лапки". Фото Instagram

Випікаємо в духовці 15 хвилин при 180 С. Не перетримайте, щоб не були сухими.

Раніше ми повідомляли, що морква пролежить довше: як правильно заготовити на овоч, щоб вистачило на кілька місяців точно.

Також стало відомо, що якщо запитати узваром, то настане рай на землі: рецепт грибного жульєна в картопляних горщиках.

Джерело матеріала
loader
loader