Печінка тріски, навіть зараз, коли її можна купити в будь-якому магазині, все одно вважається делікатесом.
Яйця, фаршировані печінкою тріски, — дуже проста і недорога закуска, яка при цьому зазвичай подобається всім. Готується вона дуже швидко. І чудово підходить для святкового столу. Найпростіший рецепт: це просто суміш печінки тріски і яєчних жовтків. Але можна доповнити цей рецепт дрібно нарізаними оливками, маслинами, зеленню петрушки або каперсами. Фокус розповість, як приготувати фаршировані яйця.
Фаршировані яйця з печінкою тріски
Інгредієнти:
- шість яєць;
- печінка тріски — 1 банка (230 г);
- червона цибуля — 70 г;
- петрушка.
Спочатку підготуйте всі інгредієнти. Яйця залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні 10 хвилин, потім охолодіть проточною водою.
Тоді жовтки залишаться жовтими та красивими і не встигнуть потемніти. Смак це не зіпсує, але вигляд буде вже не такий ошатний.
Відкрийте банку з печінкою тріски і викладіть шматочки на дрібне сито, щоб стекла олія. Червону цибулину очистіть і дуже дрібно наріжте. Петрушку вимийте, добре обсушіть і дуже дрібно наріжте.
Яйця очистіть від шкаралупи й акуратно розріжте вздовж на половинки. Вийміть жовтки. Розімніть виделкою, перемішайте з печінкою тріски і нарізаною червоною цибулею. Трохи поперчіть.
Отриману начинку з печінки тріски розподіліть по половинках яєчних білків. Викладіть закуску на велику тарілку, прикрасьте листочками петрушки і подайте на стіл.
Печінку тріски можна замінити будь-якими рибними консервами: сардинами, горбушею, або тунцем. Можна прикрасити фаршировані гриби червоною ікрою.
Читайте також:
Закуска №1: фаршировані яйця з цибулею та спеціями
Ідеальне варене яйце. Простий рецепт із секретом: як приготувати яйця некруто
Закуска за 5 хвилин: рецепт смачної страви з рибою та крем-сиром