Як правильно смажити цибулю, щоб вона завжди була золотистою: основні секрети досвідчених кулінарів
Як правильно смажити цибулю, щоб вона завжди була золотистою: основні секрети досвідчених кулінарів

Як правильно смажити цибулю, щоб вона завжди була золотистою: основні секрети досвідчених кулінарів

Здавалося б, що може бути простіше, ніж посмажити цибулю. Однак, не кожна людина точно знає, скільки часу її готувати до золотистого кольору і як це правильно робити, щоб вона не пригоріла.

Щоб отримати золотисту страву, а не обвуглене "щось", краще брати білу частину цибулі-порею або звичайної цибулі. Червону чи зелену довести до золотистості вкрай складно, тому що зазвичай виходить просто прісна бура маса.

Як правильно посмажити цибулю до золотистого кольору

Насправді, існує всього лише два секрети, які досвідчені кулінари завжди використовують, коли потрібно посмажити цибулю до золотистості.

Насамперед, важливо добре розжарити вершкове масло у сковороді. Нагрійте поверхню посудини так, щоб, коли ви викладете шматочки масла, вони вже за кілька секунд стали прозорими.

Другий секрет криється в постійному перемішуванні. Тому краще зовсім не відходити від плити під час смаження цибулі.

Скільки часу смажити цибулю до золотистості

Це важлива інформацію, про яку потрібно постійно пам'ятати. Щоб цибуля була золотистою, але не підгоріла, смажити її потрібно всього лише кілька хвилин. 

Інколи, щоб швидше отримати страву, кулінари починають збільшувати вогонь. Але це — фатальна помилка. На великому вогні овоч не просмажиться добре і не стане м'якою. Більше того, це негативно вплине на її смак. Тому в цьому ділі поспішати не можна.

Джерело матеріала
loader